Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell comptarà amb un Servei d'Informació a les Dones

El Consell comptarà amb un Servei d'Informació a les Dones

El nou punt d'atenció sorgeix d'un conveni amb l'ICD que se signarà aquest dimecres Els eixos principals seran l'enfortiment de les polítiques de gènere, la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
28/07/2009 16:29

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell signarà aquest dimecres un conveni de coordinació, cooperació i col•laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD) per tal de posar en marxa un contracte programa que ha de garantir el servei d’informació i atenció a les dones durant el bienni 2009-2010.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és articular els mecanismes de coordinació i cooperació entre l’ICD i el Consell Comarcal per tal d’establir els eixos estratègics, les actuacions, els mecanismes d’avaluació i els sistemes de finançament que millorin l’eficàcia en la gestió dels serveis d’informació i atenció a les dones.

Els eixos estràtègics del contracte programa són la universalització dels serveis, l’enfortiment de les polítiques de suport a les dones, més sensibilització social, prevenció i detecció de les situacions de violència masclista, i la creació i consolidació d’espais de referència que atenguin les necessitats específiques de les dones.

El nou conveni assegurarà fins a l’any 2010 el funcionament del Servei comarcal d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) amb una aportació anual de 20.000 euros per part de l’ICD. El caràcter generalista de les funcions dels SIAD ofereix un marc que garanteix la discreció de la informació. A l'Alt Urgell, estarà ubicat a l’edifici del Consell Comarcal i serà atès per una coordinadora, a més d’oferir assessorament jurídic i psicològic en funció de la demanda de les usuàries.

Mostrar formulari de contacte