Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell crea una bossa extraordinària d'ajuts socials

El Consell crea una bossa extraordinària d'ajuts socials

La decisió de l'ens comarcal respon a l'augment de demandes de famílies amb problemes econòmics El Consell d'Alcaldes ha donat suport a Serveis Socials per tirar-la endavant

Consell d'Alcaldes Juliol'09
Consell d'Alcaldes Juliol'09
27/07/2009 16:46

Davant de la situació de crisi econòmica general i la seva afectació directa a famílies de la comarca, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha previst la creació d’una borsa extraordinària d’ajuts socials.

El projecte, que porta per títol Atenció de les urgències socials a la comarca de l’Alt Urgell, ha estat elaborat pels Serveis Socials Bàsics de la comarca i ja ha rebut el vist-i-plau del Consell d’Alcaldes, en la reunió que va mantenir la setmana passada a Sorribes de la Vansa.

El Conseller Comarcal de Serveis Socials, José María Cequiel, va presentar la proposta i va explicar que “l’aprovació definitiva es pretén portar a terme per al pròxim dijous, dia 30 de juliol, en el transcurs del plenari del Consell Comarcal, i prèviament l’haurem debatut i consensuat en junta de portaveus” Cequiel va afegir que donada la importància d’aquest tema "és necessari tirar-ho endavant amb certa urgència".

Des de l’últim trimestre de l’any passat, el Serveis Socials de l’Alt Urgell han detectat un increment de les necessitats socieconòmiques i familiars així com també un nou perfil d’usuaris. Es tracta de persones, especialment de mitjana edat i amb fills a càrrec, que mai abans havien hagut d’acudir als Serveis Socials i que ara s’han quedat sense feina o que han vist reduïts els seus ingressos per diferents circumstàncies, fet que els ha reportat acumulació de deutes i una demanda econòmica explícita.

Per tal de, sempre que sigui possible, donar resposta a aquestes urgències socials, el Consell Comarcal vol crear aquests ajuts extraordinaris, en principi amb vigència fins al final del 2010. La dotació econòmica serà assumida en un 75% pels fons propis del Consell Comarcal, mentre que el 25 % restant anirà a càrrec dels ajuntaments tot seguint uns barems d’acord amb les dimensions de cada municipi. Podran acollir-s'hi els veïns de tots els municipis de l’Alt Urgell, tret dels de la Seu, que ja disposa d’un programa específic, en el qual s’ha inspirat també aquets programa d’ajuts.

Un cop aprovat el projecte es farà pública tota la informació necessària per donar a conéixer els requisits bàsics per poder-s'hi acollir.

Mostrar formulari de contacte