Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell d'Administració d'HIULS debatrà la proposta de Progrés sobre el funcionament de l'ens

El Consell d'Administració d'HIULS debatrà la proposta de Progrés sobre el funcionament de l'ens

L’oposició demanava la presència del Secretari i la Interventora a les reunions, a més de reduir les competències del Conseller delegat L’alcalde Batalla lamenta que l’oposició “posi en dubte” la gestió municipal a l’ens
Ple Municipal 30-11-09
01/12/2009 11:52

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha lamentat aquest dilluns, durant el debat d’una moció per dur a terme canvis en l’empresa Habitatge i Urbanisme de la Seu d’Urgell (HIULS), l’actitud del PSC-Progrés pel fet de qüestionar la gestió de l’equip de govern en aquest ens públic.

Batalla, que va anunciar que a partir d’ara tots els grups municipals tindran veu i vot en l’empresa municipal, va acusar el PSC-Progrés de fer “un flac favor a la política” i va defensar “la responsabilitat i la voluntat de tots els regidors de servir a la gent des dels seus respectius càrrecs polítics”. Per Batalla, “la política s’ha de fer veure a la gent com el que és: una acció positiva en benefici de la ciutat, i no pas al contrari”.

L’alcalde va sol.licitar al principal grup de l’oposició que retirés la moció que sol.licitava la presència al Consell d’Administració del secretari i de la Interventora, a més de la reducció de 300.000 euros a 30.000 la capacitat de gestió del Conseller Delegat.

El PSC-Progrés, que va defensar la necessitat de regular l’activitat de gestió i assegurar-ne els passos legals, va acceptar debatre aquesta qüestió en el pròxim Consell d’Administració i fer pública la decisió en el ple. El portaveu socialista, Jordi Mas, va manifestar que “en cap cas s’ha volgut llençar sospites sobre la gestió urbanística municipal”, però sí va expressar “la necessitat de limitar l’acció i fer públics els dubtes sobre el funcionament de la Societat en el plenari, ja que les decisions del Consell d’Administració no sempre transcendeixen ”.

Tot i que finalment no es va votar la moció, el portaveu del grup ecosocialista, Josep Maria Carles, va voler deixar constància de la seva disconformitat amb el funcionament d’HIULS i va assegurar que si tornés a votar-se la proposta per crear aquesta empresa pública, el seu vot seria “negatiu”.

Mostrar formulari de contacte