Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell de Govern espera aprovar la Llei de Vegueries el pròxim 5 de gener

El Consell de Govern espera aprovar la Llei de Vegueries el pròxim 5 de gener

Ausàs assegura que l'avantprojecte està seguint els tràmits marcats Abans d'aprovar-se el document es parlarà amb la FMC i l'ACM
Ausàs amb Josep Masdéu
03/12/2009 17:36

El primer Consell de Govern de la Generalitat del 2010, que tindrà lloc el dia 5 de gener, aprovarà la Llei de Vegueries. Així ho ha donat a conèixer aquest dijous el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, qui ha explicat que l'avantprojecte de la Llei "va fent el seu recorregut" per poder ser consensuat en l'àmbit polític, territorial i institucional.

L'avantprojecte es troba actualment en procés de tramitació interna del Govern, a mans dels consells tècnics. A més, Ausàs ha destacat que, abans d'aprovar la Llei, l'executiu català parlarà amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, i reunirà la comissió de governs locals, on hi ha representat el món municipal.

Tot i que Ausàs ha apuntat que "podria ser que alguna eventualitat faci saltar el calendari", la data del 5 de gener és la fixada perquè el Consell de Govern aprovi la Llei de Vegueries, que posteriorment passarà al Parlament. En unaa visita a Reus, el conseller Ausàs ha recordat que aquesta Llei servirà per "reconèixer els territoris" i per "oferir una Administració més àgil i propera al ciutadà".

Pel que fa a la possibilitat que es creï una vegueria del Penedès, el conseller ha manifestat que malgrat que "hi ha territoris amb voluntat de ser reconeguts com a vegueries", com el Penedès, "cal un consens entre els partits polítics per poder crear-les per majoria parlamentària".

El cas de la Cerdanya

Després que algunes veus de la Cerdanya, com el Consell Comarcal, hagin expressat la seva oposició al fet que la comarca formi part de la futura vegueria de l'Alt Pirineu, Ausàs ha declarat que "els cerdans volen superar l'absurditat d'estar dividits en dues províncies', situació que permetrà la vegueria. "La Llei de governs locals i la Llei de vegueries posen una solució a aquesta visió d'Administració provincial", ha dit, afegint que "un cas on això tindrà més força és precisament la Cerdanya".

Mostrar formulari de contacte