Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Sobirà proposa la creació d'un Pla d'usos i gestió del riu Noguera Pallaresa

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà proposa la creació d'un Pla d'usos i gestió del riu Noguera Pallaresa

Carles Isús creu que un Patronat ha de decidir, conjuntament amb diferents agents del territori, les qüestions que l'afecten

Riu Noguera Pallaresa
Riu Noguera Pallaresa
04/03/2019 19:45

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha proposat la creació d'un Pla d'usos i gestió del riu Noguera Pallaresa per decidir sobre tot allò que s'hi vol fer. Isús diu que el riu és una de les principals eines de dinamització econòmica de la comarca i no es poden repetir situacions com el recent episodi en el qual es va posar en risc la celebració del Mundial de Piragüisme que s'ha de celebrar a Sort, en veure's paralitzades unes obres al riu. El president comarcal creu que ha de ser un Patronat, format per tots els agents públics i privats implicats, el que s'encarregui d'aquests aspectes.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà a l'ACN, d'aquest patronat n'hauria de formar part la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Endesa, els municipis afectats, les empreses d'esports d'aventura i les associacions de pescadors entre altres. La proposta es portarà al proper Consell d'Alcaldes i, si s'aprova, se n'impulsarà la creació.

Entre altres aspectes, el Patronat hauria de decidir sobre quines obres es poden fer i de quina manera al riu, temes de seguretat com la navegabilitat o el finançament i diners públics que s'hi destinen.

Mostrar formulari de contacte