Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Escolar Municipal se suma al manifest en defensa de l'escola en català

El Consell Escolar Municipal se suma al manifest en defensa de l'escola en català

Tots els seus integrants han aprovat adherir-se a la iniciativa 'Som Escola' L'ens s'ha reunit per primera vegada després de les darreres eleccions municipals
Consell Escolar Municipal 2012
01/02/2012 18:18

El Consell Escolar Municipal de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimarts la primera reunió del nou mandat municipal. L'organisme està presidit per l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el regidor d'Ensenyament, Jordi Martín.

En aquesta primera trobada s'han incorporat i presentat els nous membres de l'ens, tenint en compte que el Consell Escolar Municipal de la Seu el conformen regidors dels diversos grups municipals, els directors dels centres educatius de la ciutat, representants del professorat i dels alumnes, així com representants del personal d'administració i serveis dels centres. També hi participen les associacions de mares i pares i membres del Departament d'Ensenyament i del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya.

Durant la sessió d'ahir es va presentar la memòria del curs 2010-2011 de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), així com les activitats i accions que porta a terme el Pla Educatiu d'Entorn. Entre d'altres punts de l'ordre del dia, es van donar a conèixer informacions referents als centres educatius.

A més, es va anunciar als membres del consell la celebració -un any més a la Seu d'Urgell- del sisè Congrés Educació i Entorn, que tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. El congrés versarà sobre la lectura. També es va informar de la participació de centres educatius de la nostra ciutat en el programa de TV3 'Mestres', del qual se n'ha emès el primer capítol.

Després de la reunió del Consell Escolar Municipal, el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Martín, ha manifestat que “la Seu gaudeix d'una molt bona salut en l'àmbit educatiu” i indica que "així ho demostra el repàs a tots els temes rellevants que s'estan duent a terme”.

En un altre ordre de coses, aquest organisme també va aprovar per unanimitat l'adhesió al manifest 'Som Escola' en defensa de l'escola en català. Al respecte, Jordi Martín subratlla que “és molt positiu haver-nos-hi sumat, ja que no ha estat gens fàcil bastir el model lingüístic d'escola de què gaudim actualment, el qual garanteix la no separació de l'alumnat per motius de llengua, així com el coneixement del català per part dels nouvinguts i el seu reconeixement com la llengua pròpia de Catalunya”.

Mostrar formulari de contacte