Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Esportiu de l'Alt Urgell ofereix el Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu

El Consell Esportiu de l'Alt Urgell ofereix el Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu

La formació consta de cinc blocs temàtics i es farà del 25 de juny al 3 de juliol. Es vol facilitar que joves de la Seu i comarca puguin treballar en clubs esportius i activitats extraescolars
Presentació del Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu organitzat pel CEAU
16/05/2022 18:11

El Consell Esportiu de l’Alt Urgell organitza per aquest estiu la segona edició del Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE) que tindrà lloc del 25 de juny al 3 de juliol. Així ho han anunciat Joan Llobera, president del CEAU; Carlos Guàrdia, regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i Xavi Jordana, responsable de formació de CEAU. 

Joan Llobera ha explicat que amb l’organització d’aquest curs volen "donar sortida als joves de la Seu d’Urgell i comarca perquè puguin treballar en clubs esportius i en activitats extraescolars esportives organitzades per les associacions de pares i mares", i així "assegurar que aquests tècnics tinguin la formació adequada per poder impartir aquest tipus de monitoratge o entrenament”. 

La realització d’aquest curs permet figurar en el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) com a tècnic esportiu. Val a dir que aquest registre és obligatori per poder treballar en l’àmbit esportiu en consells i clubs esportius, centres educatiu, estades i altres entitats. 

Carlos Guàrdia ha remarcat que des del Servei municipal d’Esports celebren l’organització d’aquest curs a la ciutat i feliciten el Consell Esportiu perquè "dóna la possibilitat d'inscriure’s al ROPEC, apropa la realitat del sector a l’alumnat i ofereix eines i recursos per a les persones que vulguin formar-se i capacitar-se en aquesta professió". Aquesta formació, segons Guàrdia, "contribuirà a millorar la gestió del sistema esportiu i dels agents que hi participen”. 

Finalment, Xavi Jordana ha detallat que el CIATE s’adreça a joves majors de 16 anys que estiguin interessats en formar-se i exercir tasques en l’àmbit de l’activitat  física i l’esport per a infants i joves menors d’edat.

L'horari del curs serà de les 9 del matí a les 6 de la tarda, al llarg dels nou dies d'activitat, i està format per 5 blocs formatius

  • Bloc 1 comú: Esport, salut i activitat física (15 hores), 25 i 26 de juny.
  • Bloc 2 específic: Jocs i activitats esportives en edat escolar (35 hores), del 27 al 30 de juny.
  • Bloc 3 específic: gestió i organització de petites entitats esportives (35 hores), de manera online.
  • Bloc 4 primers auxilis: Primers auxilis i per a la prevenció i seguretat dels practicants (15 hores), de l’1 al 3 de juliol.
  • Bloc 5 pràctiques: monitor, dinamitzador poliesportiu (150 hores). 

Inscripcions 

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web www.cealturgell.cat. El preu és de 225€ i el pagament s’ha de fer de manera presencial a les oficines del Servei Municipal d’Esports, ubicades al Palau d’Esports. Per a més informació es pot enviar un correu a: formacioceau@gmail.com 

El CIATE és organitzat i executat per l’Escola Catalana de l’Esport (ECE) de la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu de l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte