Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la Seu d’Urgell engega una campanya d’ajut a Ucraïna

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la Seu d’Urgell engega una campanya d’ajut a Ucraïna

La iniciativa solidària se centra en la recollida de donatius econòmics per a projectes locals i internacionals. També es coordina l'allotjament de refugiats i el voluntariat
Campanya d'ajut a Ucraïna
11/03/2022 13:30

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la Seu d’Urgell posa en marxa la campanya 'Vols Ajudar Ucraïna?', per contribuir a facilitar "una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones i les persones afectades per la guerra".

La iniciativa solidària vers el poble ucraïnès se centra en la recollida de donatius econòmics, tal com aconsella el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Es consideren més efectives les aportacions econòmiques perquè així les entitats especialitzades poden adquirir els materials necessaris i adequats a cada circumstància i a cada país on es duran a terme els projectes d'ajut.

Seguint aquestes recomanacions, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la Seu d’Urgell ha acordat no iniciar cap campanya de recollida material i insta a fer donatius econòmics, que es poden realitzar a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (campanya d'emergència), omplint un full de compromís. Els comptes bancaris són els següents: BBVA: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 i Caixabank: ES79 2100 3200 9625 0002 9627.

D'altra banda, hi ha un número de compte (BBVA: ES28 0182 2811 3802 0018 4674) per ajudar les persones refugiades al municipi mitjançant La Seu Solidària, amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (amb totes les entitats que en formen part). Caldrà indicar en el moment de l'ingrés el concepte "Ajuda a Ucraïna". L'aportació econòmica es destinarà a iniciatives locals per fer front a l'allotjament i la manutenció de les persones refugiades que arribin a la ciutat.

Allotjament de refugiats i voluntariat

Pel que fa als urgellencs o urgellenques que vulguin acollir persones refugiades a casa seva, cedir un habitatge buit i/o oferir-se com a voluntària, s'han de dirigir al servei d'immigració del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, a través del correu o bé el telèfon +34 973 354 102. També es pot obtenir més informació mitjançant els servei d'acollida de menors sense tutors legals i Serveis de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, la campanya també inclou l'habilitació d'una línia telefònica amb persones voluntàries d’origen ucraïnès per a fer d’intèrpret i/o acompanyament als ucraïnesos que es refugiïn a la Seu d’Urgell i comarca.

Mostrar formulari de contacte