Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Municipal d'Infants de la Seu es constitueix per al curs 2015-2016

El Consell Municipal d'Infants de la Seu es constitueix per al curs 2015-2016

En el primer plenari, els escolars han aprovat propostes per treballar a favor del civisme, la convivència i la solidaritat. L'òrgan el conformen 16 alumnes, que representen les quatre escoles de primària de la ciutat

Consell Municipal d'Infants 2015-2016
Consell Municipal d'Infants 2015-2016
03/11/2015 17:50

Aquest dimarts s'ha constituït, a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu, el Consell Municipal d'Infants per al curs 2015-2016, en una sessió que ha presidit l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. L'òrgan el conformen 16 alumnes, quatre per cada escola de primària de la ciutat: Albert Vives, La Salle, Pau Claris i La Valira. També hi han assistit quatre mestres, una per cada centre educatiu.

Albert Batalla ha remarcat que el Consell d'Infants "és un òrgan que també ha d'ajudar a la participació”, dins de la voluntat de l'Ajuntament "d'incorporar el màxim de ciutadans possibles a l'hora de construir una ciutat encara millor". L'alcalde ha recordat que algunes de les propostes plantejades l'any passat pels infants s'han dut finalment a la pràctica i espera que aquesta utilitat es repeteixi enguany.

El ple del Consell Municipal d'Infants ha votat per unanimitat seguir treballant durant aquest curs en favor del civisme i la convivència, amb l'objectiu d'afavorir les condicions perquè els escolars puguin anar a peu a l'escola (camins escolars, educació vial, carrers adaptats, sostenibilitat, entre d'altres qüestions concretes). A més a més, s'ha acordat abordar el tema de la solidaritat a través de les diferents iniciatives que existeixen a la Seu d'Urgell i iniciar una col·laboració en alguna campanya solidària, com per exemple el recapte d'aliments i el suport als refugiats. La regidora d'Ensenyament, Joventut i Infància de l'Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, constata que “un any més, els infants tenen moltes ganes de fer propostes de millora i treballar pel present i el futur de la ciutat".

En el marc d'aquest plenari també s'han exposat els resultats de l'enquesta elaborada pels alumnes, on es volia copsar l'opinió dels urgellencs i urgellenques en temes de civisme i de convivència. Albert Batalla, ha remarcat que “es pot afirmar que a la Seu d'Urgell hi ha una bona convivència, que s'hi viu bé, però sempre es pot treballar més per arribar a l'excel·lència”. Els infants també han expressat d'altres preocupacions pròpies, com ara que la ciutat estigui més neta o bé els problemes dels seus familiars més propers per trobar feina.

D'altra banda, en aquesta sessió plenària els dos alumnes que des d'ara representen la Seu al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya han explicat la seva recent experiència en l'assemblea extraordinària d'aquest òrgan, que es va celebrar a l'Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar els dies 17 i 18 d'octubre.

Mostrar formulari de contacte