Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jaume Giró qualifica de 'valenta, necessària i contundent' la decisió del BCE de pujar 0,5 punts els tipus d'interès

Jaume Giró qualifica de 'valenta, necessària i contundent' la decisió del BCE de pujar 0,5 punts els tipus d'interès

En una visita a l'Alta Ribagorça, el conseller d'Economia afirma que aquesta mesura servirà per abaixar la inflació i refredar l’economia, si bé admet que pot fer créixer l’endeutament de governs, empreses i famílies
El conseller Giró durant la visita a l'embotelladora Caldes de Boí (Foto: Gencat)
22/07/2022 19:45

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha assegurat aquest divendres que la decisió del Banc Central Europeu (BCE) d’apujar 50 punts bàsics els tipus d’interès és “valenta, necessària” i “contundent”, davant un escenari econòmic “amb molta boira i molta incertesa”. Segons ha explicat el conseller, aquesta és una mesura que té com a principal objectiu frenar la inflació “que si és alta ens empobreix a tots” i, al mateix temps, reduir la depreciació de l’euro, que encareix les importacions com està succeint els darrers mesos amb els alts preus de les matèries primeres i de l’energia. “Aquest és un missatge clar de les autoritats monetàries de a Unió Europea: farem el que calgui per reduir la inflació i la depreciació de l’euro”, ha subratllat.

El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita territorial a la comarca de l’Alta Ribagorça on ha s’ha reunit amb l’alcalde i regidors de l’ajuntament de la capital, el Pont de Suert, i amb els representants del Consell Comarcal a la seu d’aquesta entitat. En una atenció davant els mitjans de comunicació, els màxim responsable de les finances de Govern català, també ha alertat de les conseqüències econòmiques d’aquesta decisió del BCE que seran positives, en el sentit que suposaran un refredament de l’economia i abaixar la inflació; però també negatives, especialment per aquells Governs, empreses i famílies amb un elevat grau d’endeutament.

Les inversions del Govern a l’Alta Ribagorça: 4,6 milions d’euros, 3 milions més que al 2020

En aquest context, Giró també ha parlat de la necessitat d’aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2023. En concret, i pel que fa a la comarca de l’Alta Ribagorça, el conseller ha recordat que la inversió d’aquest any en aquest territori ha estat de 4,6 milions d’euros, 3 milions més que al 2020. “Això representa un salt important respecte als anys anteriors. Però hem de fer el possible per aprovar els comptes públics de la Generalitat per a l’any vinent i continuar amb aquesta senda de creixement d’inversions per a la comarca”, ha assegurat. Segons ha detallat, els eixos principals d’inversió a la comarca són: l’estació d’esquí de Boí Taüll, per l’ocupació i l’activitat econòmica que generen; l’Arxiu Comarcal del Pont de Suert, i la millora i manteniment de carreretes i vies de comunicació, entre d’altres.

Mostrar formulari de contacte