Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El conseller Jordi Ausàs presideix la 27a Assemblea General de la FATEC

El conseller Jordi Ausàs presideix la 27a Assemblea General de la FATEC

La trobada ha aplegat a la Seu més de 300 padrins d'arreu de Catalunya La gent gran expressa la seva preocupació per la congelació de les pensions i la pèrdua de poder adquisitiu
FATEC - Inauguració assemblea Seu
16/06/2010 12:48

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit aquest dimecres a la Seu la 27a Assemblea general de la Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya (FATEC), que aplega més de 500 casals i organitzacions d’arreu del país. Ausàs ha agraït la tasca de l’entitat catalana en un moment de crisi “difícil per a tothom, però especialment per als col.lectius més dèbils, com el de la gent gran”.

El conseller urgellenc ha valorat de forma positiva la col.laboració de la FATEC amb les institucions i la seva reivindicació per aconseguir millores per als padrins. Així mateix, ha remarcat que el col·lectiu de les persones grans ha viscut una transformació "perquè han passat a ser persones més actives i participatives dins la societat, fet que ha comportat abordar aquesta franja social des d'una nova perspectiva".

En un altre ordre de coses, Ausàs ha aprofitat l'avinentesa per ressaltar el paper sòlid de la federació “davant d’actituds populistes i demagògiques que arriben d’alguns sectors espanyols que relacionen crisi i autonomia, o bé crisi i menys poder polític per a Catalunya", referint-se a uns comentaris sorgits a la Confederación Espanyola de Entidades de Gente Mayor, que van ser rebatuts per l'entitat catalana.

Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que “la millor manera de tenir recursos per atendre la gent gran i els col·lectius més vulnerables, i més encara en aquests temps de crisi, és disposar de més poder polític, de més poder econòmic, en definitiva de tenir un país amb més sobirania per poder decidir nosaltres mateixos com distribuïm els nostres propis recursos”.

Preocupació per la pujada de l’IVA

Per la seva banda, el president de la FATEC, Mario Cugat, ha reiterat en el marc de l’Assemblea el paper negociador de l’associació que presideix i el seu objectiu per afrontar “un futur en què hi haurà un 35% de la població dins del col.lectiu de la gent gran”. “S’ha de planificar bé perquè serà una situació inèdita”, ha subratllat.

Cugat també s’ha mostrat resignat amb la congelació de les pensions prevista pel Govern espanyol el 2011, però ha expressat, sobretot, la seva preocupació per la pèrdua de poder adquisitiu que suposarà la pujada de l’IVA i un previsible augment dels preus. La FATEC accepta el fet de ser "solidaris" però espera que un cop passi aquesta etapa excepcional les pensions tornin a adequar-se a les necessitats de la gent gran.

L’acte d’inauguració de l’Assemblea de la FATEC, de la qual n’és representant Pere Serra a l’Alt Urgell, també ha comptat amb la presència de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, que s’ha mostrat satisfet d’acollir de nou una trobada que dóna a conèixer la ciutat arreu. A l'acte hi han assistit més de 300 persones de diverses poblacions de Catalunya.

L'alcalde ha donat la benvinguda als delegats que omplien la sala, i ha fet un reconeixement públic de l'important paper que juga la gent gran tant a la nostra ciutat com al nostre país. “L'aportació de les vivències de la gent gran per treballar amb el conjunt de la societat ajudarà a cosir la ciutat i el territori”, ha manifestat el batlle urgellenc.

L’Assemblea d’enguany de la FATEC porta per títol “Compromís, servei i estudi” i es preveu que s’hi aprovin els nous estatuts de la Federació.

Mostrar formulari de contacte