Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El conseller Pelegrí inaugura les instal.lacions eqüestres de l'ECAP

El conseller Pelegrí inaugura les instal.lacions eqüestres de l'ECAP

El titular del DAAM considera que el nou equipament, impulsat per l'Ajuntament de la Seu, representa "una oportunitat per al territori" Inaugurada també la millora del camí de La Vansa i Fórnols
20/04/2012 13:45

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest divendres les instal.lacions eqüestres de l'Escola Agrària del Pirineu (ECAP), ubicada a Bellestar. L'equipament compta amb quadres, boxes, dues pistes i una sínia. Actualment acull 22 cavalls.

Durant la visita, Pelegrí ha qualificat "d'encert" el trasllat de l'Escola Eqüestre de Catalunya de l'Hospitalet del Llobregat a les instal.lacions alturgellenques i ha instat el territori a aprofitar aquesta opció "formativa i de desenvolupament rural". Pel conseller, el nou centre esdevé "una oportunitat per al territori, turística i laboral". Així mateix, ha indicat que la nova infraestructura representa "una passa ferma vers un sector hípic català cada cop més fort, capaç de donar a mig i llarg termini beneficis al país".

El conseller, que també ha visitat la resta d'instal.lacions de l'ECAP (una explotació agropecuària, una sala de formatgeria, les aules i la residència), ha aprofitat la inauguració per firmar un conveni de col.laboració per a l'impuls i el foment de la formació i l'activitat eqüestre a l'Alt Urgell. L'acord ha estat rubricat pel titular del DAAM, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el de Montferrer i Castellbò, Jordi Calvet.

En relació amb els compromisos del conveni, la Generalitat accepta facilitar els recursos humans i materials a l'Escola Eqüestre de Catalunya, "necessaris per desenvolupar l'activitat de formació, la transferència tecnològica, la innovació i l'emprenedoria en l'àmbit eqüestre".

Per la seva banda, l'Ajuntament urgellenc es compromet a fer-se càrrec de les obres d'adequació a l'ECAP, per un import màxim de 15.000 euros. Així mateix, liderarà la promoció econòmica vinculada als cavalls i autoritzarà la presència d'un representant del centre al Consell Escolar Municipal (com a convidat amb veu i sense vot en tractar-se d'un centre educatiu situat fora del municipi).

Per últim, l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò atorgarà tots els permisos i llicències necessaris per dur a terme l'adequació de les instal.lacions; impulsarà les activitats que es desenvolupin en l'àmbit eqüestre i bonificarà la quota dels tributs en base a la normativa sobre hisendes locals.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha recordat que la nova ubicació de l'Escola Eqüestre neix de l'impuls del consistori urgellenc. A més a més, ha subratllat que l'ECAP "no parteix de zero, sinó que compta amb una llarga trajectòria que, sumada a les noves instal.lacions, pot situar-se com un referent a nivell pirinenc i internacional". Per la seva banda, Jordi Calvet ha manifestat que "tot allò que sigui aportar noves activitats al territori sempre és positiu, i més si atrauen gent al municipi".

Inauguració del camí de La Vansa i Fórnols

El conseller Pelegrí també ha inaugurat aquest divendres la millora del camí de La Vansa i Fórnols, una actuació que afecta una longitud de vint quilòmetres. Les obres han suposat una inversió d’1,39 milions d’euros, i beneficiaran més de 1.200 persones de 10 nuclis.

Pelegrí ha afirmat que els camins són "una xarxa vertebradora" i per això cal "una atenció immediata i preferent; són una eina de reequilibri territorial i equilibri social, obren la possibilitat a noves iniciatives econòmiques i fan més competitives les existents, alhora que també suposen beneficis des del punt de vista mediambiental, cultural i social".

El titular del DAMM ha finalitzat l'estada a l'Alt Urgell amb una visita a l’empresa CADI SCCL, a la Seu d’Urgell. Ha estat acompanyat durant el dia del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch.

  • Escola Equestre - Inauguració 1
  • Escola Eqüestre - Inauguració 2
  • Escola Equestre - Inauguració 3
  • Escola Equestre - Inauguració 4
  • Escola Equestre - Inauguració 5

Mostrar formulari de contacte