Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conservatori de Música dels Pirineus es dóna a conèixer amb concerts a la Seu i Berga

El Conservatori de Música dels Pirineus es dóna a conèixer amb concerts a la Seu i Berga

Una setantena de joves músics han ofert una doble actuació simfònica. El centre conjunt de formació superior és a punt de completar el seu primer curs en funcionament

Concert Simfònic del Conservatori de Música dels Pirineus (Foto: Sonia Lanau)
Concert Simfònic del Conservatori de Música dels Pirineus (Foto: Sonia Lanau)
25/04/2016 12:40

El Conservatori de Música dels Pirineus ha ofert aquest cap de setmana un doble Concert Simfònic que servia per presentar l'activitat que estan duent a terme dins del projecte conjunt de formació superior en música que han endegat aquest curs les Escoles Municipals de Música de la Seu d'Urgell, Berga i Puigcerdà. Una setantena de joves músics dels tres centres van oferir un concert aquest dissabte passat al vespre a la Sala de Sant Domènec, a la capital alturgellenca, que s'ha pogut escoltar també el dia següent, diumenge, al Teatre Municipal berguedà.

La directora de l'Escola Municipal de Música de la Seu, Sonia Lanau, ha fet una valoració molt positiva de l'experiència i de l'intercanvi existent entre les tres comarques en l'àmbit musical, que ja s'ha posat en pràctica anteriorment amb cantates i concerts conjunts i que aquest curs s'ha consolidat amb la posada en marxa del Conservatori dels Pirineus.

Lanau ha destacat la qualitat dels dos concerts i l'alt nivell mostrat pels alumnes que han estrenat enguany la nova oferta formativa. La directora ha reconegut que esperaven més públic en el cas de la Seu, si bé matisa que comptaven amb el factor que aquesta primera actuació coincidia amb la diada de Sant Jordi. En el cas de Berga, des d'on es coordina el Conservatori, el concert va tenir una bona resposta per part dels espectadors.

Aquest primer curs està servint al Conservatori per posar en pràctica el funcionament quotidià d'una experiència que és pionera a tot l'Estat pel fet d'implicar tres capitals de comarca. Des de l'escola de la Seu han subratllat la bona rebuda que està tenint la idea de cara al segon curs, en què un total de 62 alumnes ja han cursat la sol·licitud per poder-hi fer estudis superiors en música.

El repertori d'aquests concerts era molt variat, amb una obra troncal, la suite de Les Indes Galantes de Rameau, que dialoga amb peces de músics d’àmbits temporals i geogràfics força distants. La diversitat estilística a l’entorn del tema principal té com a objectiu experimentar una de les idees fonamentals d’aquesta òpera-ballet emblemàtica de l’època del rococó: estimar i dansar arreu del món.

Mostrar formulari de contacte