Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci Alt Urgell-Cerdanya proposa subvencionar 30 projectes empresarials

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya proposa subvencionar 30 projectes empresarials

Els ajuts, que sumen 1,16 milions d’euros, s'emmarquen en el programa Leader Es podria obtenir entre el 20 i el 35 % de l’import de la inversió
Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya
29/03/2012 16:17

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya ha acordat aquest dimecres la proposta d’ajuts del programa Leader 2011 a totes dues comarques, la qual serà traslladada al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva. El document inclou 30 projectes empresarials, que sumen 1.169.400 euros, una quantitat que es correspon amb la totalitat dels fons disponibles per a la zona en aquesta convocatòria.

Els ajuts proposats oscil•len entre un mínim del 20 % del cost de la inversió i un màxim del 35 %. Al percentatge màxim hi han arribat els sis projectes que han aplicat la metodologia de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), dins del programa Gestió Sostenible Rural (GSR), que promou la integració voluntària de polítiques socialment responsables en empreses dels territoris rurals com a fórmula per garantir-ne la sostenibilitat.

Dels 30 projectes que conformem la petició d’ajuts, cinc s’emmarquen en l’anomenada Mesura 12.301, corresponent a la transformació i la comercialització de productes agroalimentaris, amb subvencions que sumen 205.105 euros. Pel que fa a la Mesura 312, de foment i creació de microempreses, s’ha seleccionat nou expedients, amb un total de 230.915 euros en ajuts. Quant a la Mesura 313, de foment de les activitats turístiques, s’hi han inclòs 15 projectes, amb una subvenció global de 530.453 euros. Finalment, a la Mesura 323, corresponent a la millora del patrimoni rural, s’ha aprovat un únic projecte, que és el màxim que permet la normativa, amb una subvenció proposada de 202.925 euros.

Mostrar formulari de contacte