Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci d'Atenció a les Persones i Càritas organitzen tallers de cuina econòmica

El Consorci d'Atenció a les Persones i Càritas organitzen tallers de cuina econòmica

Es vol donar nocions per aprofitar els aliments que es lliuren des del projecte Aliments per la solidaritat. Alhora, es vol fomentar un ús eficient dels recursos disponibles

Tallers de cuina d'Aliments per a la Solidaritat
Tallers de cuina d'Aliments per a la Solidaritat
19/06/2015 18:45

L’Àrea de Serveis Socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i Càritas han organitzat aquesta setmana dos tallers de cuina econòmica a les dependències d’aquesta entitat del tercer sector. Els assistents han estat un grup de beneficiaris del projecte Aliments per la solidaritat.

Aquestes classes pràctiques han consistit en la preparació de diferents àpats senzills, nutritius i econòmics amb els aliments que es proporcionen als beneficiaris del projecte. Els tallers, impartits per Juani Menduiña -persona amb expertesa en l’àmbit culinari i voluntària d’aquesta iniciativa- han tingut per objectiu aprendre de forma pràctica com poder cuinar els mateixos aliments de diferents maneres per tal de donar varietat i gust als plats.

El primer taller ha estat adreçat a homes que viuen sols, en especial els que provenen del Nord d’Àfrica, que sovint no saben com cuinar molts dels productes què se’ls proporciona. La segona sessió ha estat dirigida a nuclis familiars.

Ambdues sessions s'han dut a terme a través de la persona voluntària encarregada d'impartir les nocions de cuina, amb el suport de les treballadores socials del Consorci d'Atenció a les Persones i de Caritas.

Des de Caritas s'ha mostrat ”l'agraïment per la predisposició i l’entusiasme de la voluntària" així com han destacat "la voluntat d’aquests tallers: aprendre a fer una administració eficaç i responsable dels aliments millorant així la gestió de l’economia familiar i el malbaratament”.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha volgut remarcar la importància d'aquest tipus d’iniciatives, “el treball en xarxa entre l’administració pública i entitats del tercer sector de ben segur ajuda a millorar la qualitat del treball social a la comarca, l’atenció integral de les persones més vulnerables del nostre territori és l’objectiu que, al cap i a la fi tots perseguim”.

Mostrar formulari de contacte