Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci del Montsec crea un paquet turístic per atreure visitants aprofitant la pluja de 'dracònids' de l'octubre

El Consorci del Montsec crea un paquet turístic per atreure visitants aprofitant la pluja de 'dracònids' de l'octubre

10/08/2011 18:51

El Consorci del Montsec ha posat en marxa un producte turístic per atreure visitants a la zona coincidint amb la pluja d'estels-dracònids de l'octubre i aprofitant les possibilitats que ofereix el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) i, en concret, el Centre d'Observació de l'Univers (COU). Així, conjuntament amb els 53 establiments turístics del Montsec s'oferiran paquets turístics de dos nits que, a més de permetre gaudir del fenomen astronòmic, inclouran allotjament, gastronomia, activitats i visites al territori.

La iniciativa servirà com a prova pilot i, si té una bona acollida, els paquets turístics es repetiran quan tinguin lloc altres fenòmens relacionats amb l'observació de l'univers.

Entre els dies 7 i 9 d'octubre tindrà lloc un fenomen astronòmic consistent en una pluja d'estels fugaços, coneguts com a 'dracònids', i que tindran el seu moment màxim d'observació el dia 8 d'octubre, a les 21.57. El director científic del PAM, Salvador Ribas, ha destacat l'espectacularitat que la pluja d'estels que tindrà lloc a l'octubre, fenomen que potser no es torna a repetir fins d'aquí vuit o deu anys.

Per això, aprofitant aquest esdeveniment, el Consorci del Montsec ha creat el programa turístic 'Pluja d'estels-dracònids 2011', que inclou un paquet turístic, fonamentat en el turisme del coneixement actiu i participatiu de l'univers i els seus elements, on el COU és l'eix vertebrador, segons ha exposat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

La pluja d'estels que tindrà com a punt àlgid la nit del 8 d'octubre ha estat l'argument escollit per iniciar una campanya, coordinada per l'empresa d'Os de Balaguer (Noguera) 'Tu i Lleida', entre les principals agències de viatge de Catalunya, l'estat espanyol i del sud de França.

El gerent del consorci del Montsec, Josep Vilajoliu, ha exposat que el projecte involucra les 53 empreses i establiments com ara cases rurals, hostals, restaurants, indrets d'interès, comerços i empreses de turisme actiu de la zona del Montsec. Amb aquesta iniciativa el Consorci del Montsec vol promocionar l'atractiu turístic de la zona i, a la vegada, esdevenir un element dinamitzador del teixit empresarial i turístic.

Les persones que adquireixin algun dels paquets de dos nits que s'oferiran, que no superaran els 150 euros, podran gaudir d'allotjament, gastronomia de la zona que aquells dies se centrarà en el món de l'univers, activitats de turisme actiu i fins a quatre visites a llocs d'interès de la zona coma ara castells, monestirs o museus. Els paquets, que encara s'estan tancant, es començaran a comercialitzar en breu i es podran adquirir en agències de viatges o en agències i empreses de turisme de la zona.

La iniciativa servirà com a prova pilot i, si funciona, es repetirà coincidint amb altres esdeveniments importants vinculats amb l'astronomia, segons ha explicat el responsable de l'empresa 'Tu i Lleida', Jaume León. El Consorci del Montsec s'ha fixat com a objectiu per aquesta ocasió assolir la venda de 300 paquets turístics, ja que aquesta és la capacitat màxima de visites que pot acollir el COU.

Llançament de 10.000 globus

Coincidint amb el paquet turístic, el Consorci del Montsec posarà en marxa una altra campanya de promoció del COU que consistirà en el llançament de 10.000 globus, que portaran un tiquet amb una oferta d'un 2x1 per visitar el Montsec i el Centre d'Observació de l'Univers durant la temporada 2011-2012, per desestacionalitzar la vinguda de visitants, que es concentra sobretot durant els caps de setmana i en els mesos d'estiu. Així, en diferents dates es llançaran un miler de globus en una desena de ciutats del país.

La campanya s'iniciarà el 8 d'octubre al mateix COU i també es durà a terme a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Reus, Manresa, Terrassa, Sabadell, Vic i Manlleu. El COU d'Àger va rebre durant el 2010 prop de 28.500 visitants i en el que porten d'any, ja n'hi ha passat més de 14.000.

'Llàgrimes de Sant Llorenç'

Abans que arribin els 'dracònids', el COU d'Àger acollirà una altra activitat d'observació, en aquest cas dels 'persèids', més coneguts com a 'llàgrimes de Sant Llorenç' que enguany tenen el seu màxim la nit del 12 al 13 d'agost, tot i que a causa a la presència de la Lluna gairebé plena durant aquestes dates, el nombre de persèids que s'observaran serà menor al d'altres ocasions. El COU farà un especial seguiment del fenomen en les seves sessions d'observació nocturnes.

Mostrar formulari de contacte