Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci Forestal prepara la creació d'una taxa d'accés al bosc

El Consorci Forestal prepara la creació d'una taxa d'accés al bosc

Els propietaris consideren la mesura imprescindible per al manteniment de la massa forestal. El col.lectiu lamenta la manca d’inversió pública en la gestió de l’entorn

Tasques de manteniment del bosc
Tasques de manteniment del bosc
13/08/2007 12:59

El Consorci Forestal de Catalunya prepara seriosament la introducció d’una taxa d’accés al bosc. Els propietaris de boscos ja estudien aquesta mesura des de fa més de deu anys, però ara consideren que ja ha esdevingut imprescindible per la manca de recursos per mantenir l’entorn.L’Alt Urgell és una de les comarques amb més massa forestal de Catalunya.

En declaracions a COM Ràdio, el secretari general del CFC, Joan Rovira, ha recordat que, malgrat el convenciment popular que el bosc és de tothom, un 80 per cent de la massa forestal de Catalunya és de propietat privada i que aquests propietaris es troben amb problemes seriosos per poder-los mantenir. Rovira veu “imprescindible i necessària” la implantació d’una taxa.

Segons Joan Rovira, “el problema que tenim és que s’està abandonant els boscos a la seva sort i malauradament no en som conscients”. Rovira considera que “fa mal veure que hi ha famílies que es veuen obligats a abandonar-ne el manteniment” perquè “normalment la cura del bosc ha passat de generació en generació i de la feina que fan els pares només se’n beneficien els fills o fins i tot els néts”.

Joan Rovira creu que el fet que s’hagi arribat a aquesta situació també és conseqüència d’una manca endèmica d’inversió pública en la gestió dels boscos. El resultat de tot plegat, segons el Consorci Forestal, és que la massa forestal és cada cop més gran, malgrat els incendis, però que està cada cop més abandonada i els arbres que creixen són de pitjor qualitat.

El consorci també planteja la creació d’una llicència per als boletaires, com ja existeix amb activitats com la pesca i la caça. La tarja tindria un cost d’uns 18 euros, es gestionaria en coordinació amb el departament de Medi Ambient i els ingressos es destinarien íntegrament a la millora dels boscos i dels camins.

Mostrar formulari de contacte