Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya aposta pel turisme ornitològic

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya aposta pel turisme ornitològic

El mes que ve s'organitzarà un curs adreçat al sector turístic sobre les principals espècies i les infraestructures disponibles al territori Més endavant s'editarà material informatiu i es plantejarà la celebració d'una jornada sobre ecoturisme sostenible

Mirador ornitològic de Lletó
Mirador ornitològic de Lletó
18/08/2011 18:15

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, en el marc del projecte de cooperació Leader Mover Montañas, cofinançat pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino (MARM), ha proposat al sector turístic cursar un mòdul formatiu sobre recursos ornitològics al Pirineu. Es tracta d'un curs de 20 hores en el qual un expert explicarà les principals espècies que es poden observar a la zona, així com les infraestructures d'ecoturisme de les quals es disposa.

Juntament amb aquesta oferta formativa, la potenciació de l'ornitologia en l'àmbit turístic també preveu l'edició de material informatiu i la celebració d'una jornada a la tardor sobre l'ecoturisme sostenible. L'objectiu final és crear nous productes que ajudin al desenvolupament econòmic.

Aquesta proposta vinculada al món dels ocells es duu a terme malgrat que el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya (CAUC) no ha trobat finançament per a un projecte més ampli que hauria de ser clau en aquest sentit: el PIROS (Pirineo y Recursos Ornitológicos Sostenibles). El document s'ha fet arribar al MARM en col.laboració amb els Grups Leader de tot el Pirineu espanyol però ha estat denegat per manca de pressupost, malgrat que en totes les ocasions ha obtingut la puntuació necessària per dur-se a terme.

Segons ha explicat la directora del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, s'insistirà en la presentació d'aquest projecte. Tanmateix, Font considera que el que compta ara és que, de moment, s'endegui "una nova oferta d'ecoturisme de qualitat basada en el respecte per la natura". "Ës per això que oferim aquesta formació, i esperem que hi hagi una bona acollida", comenta.

El president del TRAU, Josep Maria Troguet, ha rebut amb interès la proposta. "Qualsevol recurs per atraure visitants és una bona opció, i més si està vinculat a la natura", comenta.

Per la seva banda, l'ornitòleg urgellenc Jordi Dalmau, de l'empresa Aubèrria, ressalta l'atractiu i riquesa que té el territori alturgellenc i cerdà, molt proper al Parc Natural de l'Alt Pirineu, al Parc Natural Cadí-Moixeró i als espais protegits del Principat d'Andorra. "Tot i que no hi ha una valoració de l'impacte econòmic, ja hi ha moltes zones que estan potenciant amb èxit aquest tipus de turisme ornitològic, que requereix d'un entorn privilegiat com el nostre", manifesta.

Mostrar formulari de contacte