Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya participa en una trobada de grups Leader a Estònia

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya participa en una trobada de grups Leader a Estònia

Mireia Font ha presentat els projectes locals a tècnics del país amfitrió i d'Hongria, Finlàndia i Portugal. A la reunió també hi han pres part representants d'altres comarques catalanes incloses en aquest programa europeu

Intervenció de Mireia Font a la trobada de grups Leader a Estònia (Foto: CAUC)
Intervenció de Mireia Font a la trobada de grups Leader a Estònia (Foto: CAUC)
24/02/2020 13:55

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya ha participat aquesta darrera setmana, del 19 al 23 de febrer, a l’intercanvi d’experiències Leader que va tenir lloc a Estònia. La delegació d'ambdues comarques hi va assistir juntament amb el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, el Consorci Leader Pirineu Occidental, el Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i un tècnic de la xarxa regional dels grups Leader de Catalunya. A les jornades, a banda de Catalunya i del país amfitrió, també hi havia membres de projectes semblants existents a Hongria, Finlàndia i Portugal.

La reunió era organitzada pel grup Leader de Peipsi-Alutaguse, un territori situat al nord-est d'Estònia i a l'entorn del llac Peipus, que fa frontera amb Rússia. L'objectiu era crear un espai de trobada i posada en comú de les iniciatives i projectes que s’estan desenvolupant en els diferents territoris participants. Els assistents van visitar diverses experiències Leader de la zona com per exemple un camp de tir, una formatgeria i fins i tot una persona encarregada d’intentar conservar les tradicions d’Iisaku, la capital del municipi d'Alutaguse. També van poder conèixer l’escola de secundària més gran de la regió, amb un projecte de cuina local al menjador escolar, i una antiga granja de Tagavälja  on es continua vivint i treballant com ho feien els avantpassats per apropar el patrimoni històric a tots els visitants. 

Al llarg d'aquestes jornades es va dur a terme diversos seminaris en els quals cada grup d’acció local va presentar projectes de cooperació com són l'Odisseu o bé el Futurs Emprenedors Rurals, entre d’altres. La tècnica del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, hi va donar a conèixer les accions dutes a terme en aquestes dues comarques catalanes.

En aquestes presentacions també s’introduïa les especificacions de cada regió, quins objectius es marca cada grup d’acció local i com es podria teixir xarxes de col·laboració en el futur. De fet, el GAL Peipsi-Alutaguse ja col·labora de manera activa amb el projecte Futurs Emprenedors Rurals, coordinat pel GAL d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i en el qual hi cooperen 8  grups d’acció local catalans, entre els quals també hi és el de l'Alt Urgell i Cerdanya. El grup Leader estonià també desenvolupa el projecte FER a les escoles de la seva regió. El mes de maig passat, una delegació formada per aquest projecte d'Estònia i mestres d’escoles rurals del país bàltic van visitar Catalunya per veure experiències Leader catalanes i conèixer amb més detall com es desenvolupa aquí el projecte FER.

Mostrar formulari de contacte