Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consorci Segre-Rialb vol comptar amb una estació nàutica

El Consorci Segre-Rialb vol comptar amb una estació nàutica

Aquest és el principal objectiu turístic per reactivar els municipis afectats per l'embassament L'obertura de comportes d'Oliana ha matat un 80% de truites del Segre al sud de l'Alt Urgell
Pantà de Rialb
24/07/2009 09:45

El Consorci Segre-Rialb espera comptar a curt termini amb una estació nàutica de terra endins, perquè els municipis afectats pel nou embassament en puguin treure profit a nivell turístic. Aquest dijous s'ha presentat un projecte de dinamització i desenvolupament de la zona.

El turisme nàutic es practica principalment al mar, però també als rius, llacs o embasaments com és el cas del projecte que aprofitarà la làmina estable d’aigua de l’embassament de Rialb i les aigües del riu Segre per generar nous recursos turístics a la zona. A més, l’estació nàutica garanteix una sèrie de serveis, com ara allotjament, restauració, oferta turística, cultural i recreativa de l’entorn, així com serveis per al manteniment dels vaixells.

Tanmateix, tots aquests esforços per potenciar el turisme de natura es veuen dificultats per notícies com la que s'ha conegut aquesta setmana: la destrossa ambiental causada per una obertura sobtada de comportes a l'embassament d'Oliana. Medi Ambient ha ofert nous detalls de les conseqüències del succés, programat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre: calculen que han mort quatre de cada cinc truites aigües avall de la presa, al sud de l'Alt Urgell. Això obligarà a iniciar novament una repoblació de la fauna piscícola a la zona.

La presentació del projecte d'estació nàutica ha comptat amb el diputat provincial de Promoció Econòmica, Josep Cosconera; el gerent d’Advanced Leisure Services (ALS), Francisco Castillo; i el delegat d'Innovació, Universitats i Empresa, Vidal Vidal. Cosconera aposta per centrar-se en el denominat turisme identitari, ja que "permet conservar el patrimoni en perfectes condicions i alhora generar dinamisme i negoci”.

El 16 d’octubre de 2008 es va constituir el Consorci Segre-Rialb, integrat pels ajuntaments de la Baronia de Rialb, Bassella, Oliana, Peramola, Ponts i Tiurana, els consells comarcals de l’Alt Urgell i la Noguera i la Diputació de Lleida.

Mostrar formulari de contacte