Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El control de la velocitat mitjana al túnel de Vielha entrarà en funcionament a finals d'any

El control de la velocitat mitjana al túnel de Vielha entrarà en funcionament a finals d'any

11/08/2009 10:37

A finals d'any entrarà en funcionament al túnel de Vielha, a la Val d'Aran, un sistema per controlar la velocitat mitjana dels vehicles. Segons han explicat fonts del Servei Català del Trànsit, s'instal·laran dos lectors de matrícula a les dues boques del túnel, de manera que es podrà saber quan un vehicle entra i surt del túnel i el temps que ha trigat en fer el tram. Es podrà fer una mitjana de la velocitat assolida i, per tant, saber si ha excedit el límit fixat. Segons les mateixes fonts, el sistema es podria aplicar en el futur a altres túnels, com el del Cadí o el del Bruc.

El Servei Català del Trànsit tindrà el càlcul de quin és el temps mínim que es pot trigar a la velocitat permesa.

Fins ara, només es disposen de radars que detecten la velocitat d'un vehicle en un punt concret. En canvi, amb aquest nou sistema es podrà calcular la velocitat mitjana en tot el tram i s'acabarà amb la picaresca d'aquells conductors que redueixen la velocitat quan saben que en un punt determinat hi ha un radar.

El Túnel de Vielha té més de cinc quilòmetres i la velocitat hi està limitada als 80 quilòmetres per hora. El director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, ja va anunciar la implantació d'aquest sistema al març del 2008. De moment, s'han instal·lat dos radars provisionals, un a cada boca del túnel.

Mostrar formulari de contacte