Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Cos de Banders constata la presència d’un ós a Andorra

El Cos de Banders constata la presència d’un ós a Andorra

Activat un protocol per fer el seguiment del recorregut del plantígrad, que s'ha detectat a la zona d'Envalira, el Maià i Incles
Petjada d'un os a Andorra (Foto: Banders d'Andorra)
23/05/2023 11:55

El Govern d'Andorra ha informat que el Cos de Banders ha constatat la presència d'un os en territori andorrà a través de la localització de rastres de petjades sobre la neu i el fang. Els primers indicis es van trobar diumenge passat al migdia, moment en què es va activar el protocol de seguiment del plantígrad, tal com marca el procediment intern.

El protocol estableix la necessitat de fer un seguiment del recorregut que faci l'animal, per detectar elements que permetin identificar-lo. En aquesta primera fase no s’ha pogut localitzar, però els rastres del mamífer evidencien que va recórrer la zona d'Envalira, el Maià i Incles. La mateixa fase de recerca també ha permès deixar constància de petjades a la Coma de Ransol, que estableixen la direcció de l’os cap a França.

El protocol segueix activat i, tal com s'estipula, s’ha informat degudament els ramaders de la zona perquè tinguin constància de la situació. En aquesta fase d’informació, s’ha detectat que el bestiar de renda roman segur. Així mateix, també s’ha transmès informació a les autoritats dels països veïns.

Els banders tindran activat el seguiment fins que s'asseguri que l'animal ha finalitzat la seva estada a Andorra. En aquest mateix sentit, assenyalen que la gran activitat humana al medi natural que hi ha al Principat evita que el mamífer es quedi instal·lat de forma permanent. El plantígrad es desplaça durant la nit per evitar l’activitat humana.

Mostrar formulari de contacte