Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El creixement urbà, l'habitatge i els serveis públics centren el debat de RàdioSeu

El creixement urbà, l'habitatge i els serveis públics centren el debat de RàdioSeu

El balanç i la previsió de pisos públics enfronta la valoració de l'equip de govern i la de l'oposició
Logo Eleccions a RàdioSeu
23/05/2007 16:46

El creixement urbà, l’habitatge i els serveis públics han centrat el debat de les eleccions municipals, que ha ofert avui dimecres RàdioSeu.

Els cinc candidats han reiterat algunes de les propostes que han llançat al llarg de la campanya. Han coincidit en la necessitat de projectes com l’Horta del Valira, els pisos de protecció oficial, el polígon industrial i el nou centre d’atenció primària. En canvi, discrepen a l’hora de fer balanç de la legislatura i sobre com ha de créixer la ciutat.

L’habitatge ha ocupat la part central del debat. El cap de llista del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, ha acusat l’equip de govern d’incomplir els terminis en molts dels projectes anunciats. Concretament en l’habitatge, Mas assegura que només s’ha donat les claus de les promocions iniciades per l'anterior equip de govern, i veu difícil que se n’entreguin els quatre anys vinents perque no s'ha avançat en els tràmits.

L’alcalde i candidat a la reelecció per Esquerra, Jordi Ausàs, ha replicat que aquesta legislatura s’ha fet els tràmits perquè es pugui fer 122 habitatges a l’Horta del Valira. Ausàs ha acusat el PSC d’haver intentat posar pals a les rodes a projectes de la Seu des de la Generalitat. I ha aprofitat per criticar que es prometés fer 600 pisos públics en quatre anys.

El cap de llista de CiU, Albert Batalla, ha posat l’accent en el fet que, a més a més de la protecció oficial, cal aprofitar els pisos buits, incentivant els propietaris perquè els posin a lloguer. Batalla ha defensat que en l’Horta del Valira ha avançat tot allò que ho permetia la tramitació, en què no només hi intervé l'Ajuntament.

Des del PP, Patricia Lanau creu que la solució a l’habitatge passa per augmentar l’oferta. Lanau critica que un 40% del sòl urbanitzable es destini a vials i a espai públic i aposta per augmentar la densitat dels edificis. També proposa pisos per als col.lectius amb més limitacions.

Des d’ICV, Josep Maria Carles ha elogiat la política d’habitatge del seu partit a la Generalitat i creu que cal evitar que els pisos es facin servir només per especular. Carles aposta per augmentar el percentatge d’habitatge protegit als nous creixements i per prioritzar el lloguer.

El funcionament intern de l’Ajuntament, el projecte de l’antic càmping Envalira, els equipaments educatius i sanitaris i el finançament han estat els altres temes que han ocupat la discussió entre els cinc caps de llista. Tot la tensió en alguns dels temes, els candidats han dut a terme un debat cordial, tot respectant els temps d’intervenció.

Mostrar formulari de contacte