Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El curs d'estiu de sòls de la Cerdanya celebra 15 anys amb un congrés internacional

El curs d'estiu de sòls de la Cerdanya celebra 15 anys amb un congrés internacional

S'hi debatran el canvi climàtic, els usos del sòl i el despoblament de les àrees de muntanya L'aniversari es completa amb la publicació d'un llibre
Curs de sòls de la Cerdanya
23/06/2010 14:04

L'impacte del medi natural i també social sobre el sòl serà el tema central del Congrés de Sòls de Muntanya i Canvi Global que tindrà lloc del 14 al 17 de juliol a La Seu d'Urgell. Aquesta trobada científica d'àmbit internacional que organitza el departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL commemorarà el 15è aniversari de l'edició del Curs de Sòls de la Cerdanya, el més veterà de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida.

El congrés vol posar sobre la taula qüestions tan actuals com ara com afecta el canvi climàtic o l'ocupació i els usos del sòl als territoris de muntanya, fent incidència en aspectes com el despoblament d'aquestes zones no només en l'àmbit dels Pirineus sinó en altres àrees muntanyoses d'Europa. Experts de la UdL, de les universitats Politècnica de Madrid i Autònoma de Barcelona, del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, de la Universitat austríaca d'Innsbruck o de la Fundació Marcel Chevalier d'Andorra abordaran en les seues ponències aquestes problemàtiques.

Els inscrits al Congrés, entre els quals hi ha dos estudiants d'Uganda i un d'Iran, tindran l'oportunitat d'analitzar in situ diferents tipus de sòls de les comarques de la Cerdanya i el Berguedà, com els del Pic del Niu de l'Àliga o els de la vall d'Arànser, entre d'altres.

La celebració d'aquest aniversari es completa amb la publicació d'un llibre on es recullen articles dels diferents ponents que al llarg d'aquests 14 anys han participat en el curs i on hi trobem informació geològica, geogràfica i edafològica dels sòls de la Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte