Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El dèficit fiscal marca la inauguració de la Trobada Empresarial

El dèficit fiscal marca la inauguració de la Trobada Empresarial

Carod-Rovira subratlla la necessitat d'un nou finançament per evitar l'estancament econòmic de Catalunya i respondre a l'augment de població

06/06/2008 11:19

El dèficit fiscal ha marcat, en el vessant polític, les primeres conferències de la Trobada Empresarial al Pirineu. A la inauguració oficial, aquest divendres al matí, el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, ha incidit en la necessitat d'un nou finançament per a Catalunya, com ja va fer ahir el conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Carod ha denunciat la pèrdua de renda familiar respecte d'altres comunitats i el fet que a Catalunya ja hi hagi més persones per sota del llindar de la pobresa que el nombre d'habitants d'Extremadura, la comunitat que més es beneficia de l'actual sistema fiscal. El vicepresident considera que el nou finançament és més necessari que mai per resoldre els problemes d'infraestructures i per adaptar-se a les noves necessitats. En aquest sentit, ha reconegut els problemes que comporta el fort creixement de població dels darrers deu anys, que situa el nombre d'habitants a prop dels set milions i mig.

Carod ha recordat que tot plegat se suma a un context econòmic desfavorable. Sobre aquest punt, ha animat les empreses catalanes a augmentar la seva projecció exterior i a aprofitar les oficines que la Generalitat té a les principals ciutats d'Europa i del Món. Sobre aquest punt, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat la importància que tenen aquestes delegacions per a l'expansió de les empreses de la demarcació.

La Trobada al Pirineu ha continuat aquest migdia amb una taula rodona sobre les oportunitats de l'empresa davant del nou cicle econòmic. Hi intervenen el soci i directiu del grup televisiu Mediapro, Tatxo Benet; l'exdelegat d'Immobiliària Colonial, Juan José Bruguera; i el president de Port Aventura, Lluís Rullán.

  • Inauguració oficial de la Trobada Empresarial
    Inauguració oficial de la Trobada Empresarial
  • Trobada Empresarial
    Trobada Empresarial

Mostrar formulari de contacte