Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Dansàneu clou la 27a edició amb una aposta per unir artistes i patrimoni

El Dansàneu clou la 27a edició amb una aposta per unir artistes i patrimoni

Al llarg de nou dies s'ha ofert estrenes com l'obra 'Galeusca' i una producció pròpia, 'Nuà'. El festival també dóna cabuda a la tradició, amb les actuacions d'El Pont d'Arcalís i els esbarts d'Andorra

Taller de música tradicional al Dansàneu
Taller de música tradicional al Dansàneu
09/07/2018 12:10

El Festival Dansàneu ha acomiadat aquest diumenge la seva 27a edició amb la tradicional trobada de grups de cultura popular davant de la Llar d'avis d'Esterri d'Àneu, una trobada que ha comptat amb l'Esbart Dansaire Laurèdia, els Bastoners de les Valls d'Àneu i els gegants de Sort, entre d'altres.

La directora del Dansàneu, Rut Martínez, ha fet un balanç "molt positiu" del festival, que ha tingut lloc del 30 de juny al 8 de juliol. Martínez ha destacat la consolidació que s'ha fet els darrers quatre anys, amb model centrat en l'exhibició i a incentivar la producció de propostes que mesclen tradició i modernitat, amb una vinculació molt important amb el patrimoni natural i arquitectònic de les Valls d'Àneu. Durant nou dies el Dansàneu ha ofert 26 espectacles, entre ells, una estrena ('Galeusca') i un encàrrec del Dansàneu ('Nuà'). A més, s'ha presentat el laboratori de creació de Mal Pelo i la preestrena de Pilar de Dos. Hi han assistit més de 2.000 persones.

L'organització destaca que en l'edició d'enguany s'ha ofert un festival amb més dansa i amb un impuls ferm per la creació de nous projectes, sense oblidar la formació que es troba en l'ADN del festival. Segons els organitzadors, el Dansàneu és a hores d'ara un laboratori de creació en xarxa que té la voluntat d'impulsar noves produccions artístiques que tinguin la dansa i la música com a eix vertebrador i que des d'un punt de vista contemporani facin confluir modernitat i tradició.

Els organitzadors del festival, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu, han explicat que els cursos de formació han comptat enguany amb un major seguiment que altres anys, atès que també s'han fet activitats adreçades als infants de l'Esplai d'Esterri d'Àneu, mentre que s'ha detectat una lleugera disminució de públic en relació als aforaments grans, sobretot divendres, tot i que no el consideren significatiu. 

Pel que fa a la tradició, hi ha hagut actuacions com les del grup alturgellenc El Pont d'Arcalís i l'Esbart d'Andorra, juntament amb el "relat contemporani i introspectiu, però d'una bellesa màxima", que han desplegat artistes com Mal Pelo, assegura Martínez.

La consolidació dels maridatges, l'excursió amb visita guiada i acció performativa a Sant Pere del Burgal i l'alternança de propostes gratuïtes amb d'altres de pagament formen part d'aquest model polièdric que els responsables del Dansàneu busquen consolidar.

Mostrar formulari de contacte