Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Defensor del Ciutadà de la Seu reclama que institucions i bancs facilitin l'accés a l'habitatge

El Defensor del Ciutadà de la Seu reclama que institucions i bancs facilitin l'accés a l'habitatge

Un manifest signat per tots els síndics de Catalunya adverteix que l'actual regulació financera "està fent molt de mal a la societat" El text advoca per lleis més estrictes contra l'especulació i poder cancel.lar la hipoteca amb el lliurament del pis

La Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell
08/06/2011 12:28

El Defensor del Ciutadà de la Seu d'Urgell, Àngel Rúbio, ha subscrit un manifest de tots els síndics de greuges de Catalunya perquè institucions i bancs facilitin l'accés a un habitatge digne. El col.lectiu adverteix que les actuals regulacions del mercat financer i immobiliari "estan fent molt de mal" i que poden portar cap a una fractura social.

El manifest recorda que la crisi, derivada de l'esclat de la bombolla immobiliària, està provocant "greus drames personals, familiars i socials" vinculats a l'atur i la pèrdua d'habitatges. El text critica durament la legislació hipotecària, ja que "lluny de garantir la igualtat, desequilibra la situació en favor de bancs i caixes en cas d'impagament". Alhora, lamenta el fet que en aquests casos els afectats no només perdin el pis sinó que a més hagin de seguir pagant el deute als bancs i caixes.

Per tot plegat, els defensors ciutadans advoquen per "decisions dràstiques" dels polítics, com ara la dació en pagament o bé eliminar "privilegis que afavoreixen les entitats financeres".

El text recorda que la Constitució defineix l'Estat com a "social i democràtic" i que correspon als poders públics adaptar les lleis per assolir aquest objectiu. Els síndics creuen que s'està incomplint l'article 47, que disposa que tothom té dret a un habitatge digne i que s'ha de regular el sòl d'acord a l'interès general. Cal recordar que, entre el 1998 i 2008, el preu taxat de l'habitatge a la Seu va pujar un 244%.

Mostrar formulari de contacte