Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Defensor del Ciutadà va atendre 60 queixes i 11 consultes durant el 2008

El Defensor del Ciutadà va atendre 60 queixes i 11 consultes durant el 2008

Àngel Rúbio destaca la gran varietat de demandes dels veïns en relació a l'administració local Un grup de propietaris de gossos es queixen per l'excés de controls a les mascotes
Ple Municipal - Àngel Rúbio - Defensor
05/05/2009 11:39

El Defensor del Ciutadà de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, va atendre durant l’any passat 41 queixes no formalitzades, 15 queixes formalitzades, 11 consultes i 4 queixes d’ofici. Aquestes són algunes de les dades que el síndic municipal ha presentat davant del plenari, aquest dilluns.

L’estudi també indica que, de les 15 queixes oficials, 11 es van resoldre i 4 estan en curs. D’altra banda, 8 queixes havien estat presentades per dones i 7 per homes. En canvi, pel que fa a les consultes la majoria (36) les han fet homes. De les queixes d’ofici, dues s’han tancat i les altres dues estan obertes.

Àngel Rúbio va assenyalar que els greuges que li han adreçat els veïns són molt diversos, com per exemple el mal estat del paviment, la gestió dels horts del municipi, les multes de trànsit, la presència de cotxes abandonats, la proximitat d’antenes de televisió a habitatges veïns, els conflictes laborals, els sorolls nocturns, l’atenció dels serveis socials, l’aparcament de camions pesants dins del nucli urbà i la neteja dels carrers. Rúbio va demanar que l'Ajuntament segueixi atenent les queixes, i també que s'habiliti una oficina per atendre els demandants.

Tots els grups van elogiar la tasca del Defensor del Ciutadà. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que el síndic serveix per millorar el funcionament del consistori i l’atenció personalitzada als veïns.

Precisament, una queixa ciutadana cap a l’Ajuntament va marcar el torn d’intervenció del públic. Un grup de veïns van acusar el consistori d’excés de zel en el control dels propietaris de gossos. Els amos de mascotes es van queixar d’algunes multes imposades i dels controls de documentació en ple carrer. El col.lectiu troba bé que es persegueixi els amos incívics, però creu que s’està molestant els qui compleixen amb les normatives.

L’Ajuntament va demanar disculpes per les possibles molèsties dels controls, però va defensar l’actual política. El regidor de Via Pública, Miquel Colom, va elogiar el fet que la gran majoria de propietaris fan bé les coses, com ho demostra que cada dia s'expedeixen 500 bosses de recollida. Tot i això, Colom creu que s'ha de ser inflexibles amb els qui no recullen els excrements o bé no duen el gos lligat ni identificat, especialment quan es tracta de races perilloses.

Els propietaris de gossos també van demanar que s’habiliti zones en les quals es pugui passejar el gos deslligat a determinades hores.