Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Acció Climàtica arranjarà el camí de Llagunes

El Departament d'Acció Climàtica arranjarà el camí de Llagunes

Els treballs duraran sis mesos i mig i tenen un pressupost de 791.000 euros. L'objectiu és prevenir despreniments i millorar la qualitat de vida en un nucli amb risc de despoblament
Carretera de Llagunes a l'N-260 (Wikimedia Mapes)
29/09/2021 20:15

El Departament d'Acció Climàtica iniciarà, en un parell de mesos, obres per a l'arranjament i millora del camí d'accés a Llagunes, al municipi pallarès de Soriguera. En aquest punt s'ha d'estabilitzar el talús en el seu encreuament amb el barranc de Coma Sarrera.

L'execució dels treballs tindrà una durada de sis mesos i mig, amb un pressupost de 791.827 euros. L'objectiu és ajudar a reduir el despoblament que pateixen poblacions com aquesta, situada al peu del port del Cantó, com també millorar la qualitat de vida dels habitants i facilitar l'accés a serveis bàsics.

Acció Climàtica va encarregar a l'empresa pública Infraestructures.cat, el febrer de 20219, la gestió de la redacció d'un projecte constructiu per desenvolupar-hi la millor solució, atenent la necessitat de garantir la seguretat de pas al trànsit de vehicles i persones pel camí en el tram de despreniments propers al barranc. El projecte proposa com a millor alternativa l'execució d'un nou pont aigües avall, a l'encreuament mateix del barranc, conjuntament amb la millora i pavimentació del camí actual fins a la carretera N-260.

Millora del camí d'Àger

En la mateixa partida, el Govern també ha aprovat una millora al camí d'accés a Àger (Noguera), en aquest cas amb un pressupost de 671.000 euros. Entre els anys 1996 i 1997, el Departament d'Agricultura va fer una actuació al camí de Vilamajor als masos de Millà i Mas de Marcó consistent en l'eixamplament del camí, amb el corresponent moviment de terres, la construcció del drenatge longitudinal i transversal i la construcció del paviment. Amb el pas del temps, l'ús del camí i la manca de treballs de conservació i de manteniment, per manca de pressupost de l'Ajuntament, n'ha suposat el deteriorament progressiu, cosa que hi dificulta el trànsit i compromet la seguretat dels vehicles, dels usuaris i dels veïns.