El Departament d'Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari al formatger Salvador Maura
La distinció té en compte mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària. També ha rebut el mateix reconeixement el pastisser de Puigcerdà Jordi Gómez Vera
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 36 persones, entre les quals hi ha el formatger alturgellenc Salvador Maura Rayó, de la Formatgeria Mas d'Eroles, i el pastisser de Puigcerdà Jordi Gómez Vera.
Les distincions s'han atorgat a 20 forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger, com a reconeixement "al mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici", segons publicava aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
El DARP atorga aquest diploma a artesans alimentaris proposats per les entitats professionals dels seus respectius àmbits o bé a proposta dels mateixos interessats. El reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes. Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.
Llarga trajectòria professional i domini de l'ofici
L'atorgament del Diploma de Mestre Artesà Alimentari només pot ser atorgat a persones a les qual se'ls pot acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici. El reconeixement vol contribuir a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.