Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura ha anunciat que subvencionarà la vaca bruna

El Departament d'Agricultura ha anunciat que subvencionarà la vaca bruna

Els ramaders consideren que la subvenció no és suficient.
Vaca Bruna dels Pirineus
14/05/2007 13:30

Les subvencions que des del DARP rebran els ramaders de vaca bruna dels Pirineus ha estat el tema central de l'assemblea anual que els socis federats han celebrat avui a l'hotel Tuca de Vielha e Mijaran. En la mateixa, el director general del departament Josep Maria Besora ha anunciat l'intenció de la Generalitat de subvencionar als ramaders que tinguin ramats de vaques de raça bruna amb cinquanta euros per cap, ascendint l'ajut total a 1,5 milions d'euros. També rebran subvencions els ramaders que desenvolupin programes de ramaderia agroambiental, relacionada amb el tipus de pastures, i de ramaderia ecològica, relacionada amb el nombre de caps que tinguin per hectàrea.

Aquestes subvencions estan emmarcades dins del pla de desenvolupament de les races autòctones i es faran efectives amb la implantació del nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR), que entrarà en vigor en el termini de dues setmanes.

El president de l'associació Albert de Moner, per la seva banda, ha manifestat en nom dels federats el seu malestar amb la quantitat anunciada pel director del departament qualificant-lo de 'miserable', ja que a Astúries els ramaders de vaca bruna reben fins a 200 euros per cap.

L'assemblea va comptar amb l'assistència de més de cent federats del total dels 260 que la conformen, amb un potencial de 30.000 caps de bestiar. Altres temes tractats a la reunió van ser el certamen del concurs nacional de vaca bruna celebrat recentment a Sort, o el balanç del treball realitzat pel centre de prova de vedells d'èlit de Bon Reposo, al Pallars Jussà. Aquest centre té com objectiu principal la selecció de joves exemplars per a destinar-los a la reproducció en el futur sobre la base dels estàndards de la raça.

Mostrar formulari de contacte