Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura preveu tancar les oficines d'Organyà i Bellver

El Departament d'Agricultura preveu tancar les oficines d'Organyà i Bellver

Unió de Pagesos demana a la conselleria que reconsideri la supressió de fins a nou delegacions el 31 de març El PSC porta el tema a debat a la Diputació i a la Comissió d'Agricultura del Parlament
Vaques frisones de l'Alt Urgell
14/03/2012 08:30

Unió de Pagesos ha demanat a Agricultura que reconsideri l'anunci de tancar el 31 de març nou oficines locals del Departament a diferents municipis de la demarcació de Lleida, entre les quals hi ha les d'Organyà i Bellver de Cerdanya.

El sindicat alerta que "el tancament suposarà allunyar els serveis de l'Administració de la pagesia". Hi afegeixen que "són uns serveis necessaris per fer gestions que afecten directament i moltes de les quals són obligatòries". A més, diuen que el tancament afecta municipis amb una ''intensa activitat agrícola i ramadera'' sovint allunyats de les oficines comarcals.

Segons UP, en molts casos el tancament de les oficines "no es pot justificar per motius econòmics ja que comporten una despesa mínima al trobar-se en instal·lacions municipals". Per a la resta de casos, el sindicat demana a Agricultura que inciï negociacions amb els ajuntaments i arribi a acords que permetin mantenir aquestes oficines obertes.

Les altres dependències que es preveu tancar són les de Ponts, Alcarràs, Almenar, Almacelles, Torres de Segre i la Granadella.

Oposició del PSC al Parlament

L'anunci de supressió també ha provocat la reacció del PSC. El grup socialista a la Diputació ha presentat una moció en què s'insta la Generalitat a mantenir aquestes oficines. El portaveu de la formació, Miquel Aguilà, creu que “aquesta decisió comportarà una pèrdua d’uns serveis al sector productiu més important de les nostres comarques sense pressuposar cap estalvi a l’administració autonòmica”. Aguilà també ha al·ludit a "la paralització de les obres de la seu d’Agricultura a Gardeny".

Per la seva banda, la diputada del PSC per Lleida al Parlament, Mònica Lafuente, ha afirmat que el Conseller d’Agricultura haurà de donar explicacions pel tancament. Lafuente considera que la mesura "perjudicarà greument el sector i suposarà un cost addicional per a molts pagesos, que hauran de desplaçar-se a altres municipis per accedir a les oficines del Departament".

És per això, que la diputada socialista ha presentat un seguit de preguntes que el conseller haurà de respondre oralment en la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.  El grup demanarà els motius que han portat a tancar les oficines locals. Així mateix, plantejarà quin és l’estalvi previst i l’activitat que s’hi ha dut a terme del 2009 al 2011.

La diputada del PSC ha conclòs que “estem convençuts que justificar aquests tancaments com una mesura d’estalvi esdevindrà un exemple de com es menysté el sector agrari i ramader, allunyant l’administració de l’usuari sense una raó sòlida”.

Mostrar formulari de contacte