Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament de Governació connectarà Catalunya i Andorra amb fibra òptica

El Departament de Governació connectarà Catalunya i Andorra amb fibra òptica

23/05/2008 11:18

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha signat aquesta tarda a Andorra la Vella un conveni amb el ministre d'Ordenament Territorial, Urbanisme i Medi Ambient del Govern d'Andorra, Xavier Jordana.


El conveni de col·laboració que s’ha establert amb el Servei de Telecomunicacions d’Andorra permetrà connectar el Principat a la xarxa de fibra òptica de Catalunya. La interconnexió es realitzarà a través de les infraestructures de servei de la línia ferroviària que uneix Lleida i la Pobla, de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Aquest conveni s’emmarca en les polítiques de la Generalitat de potenciar el desplegament de les xarxes de telecomunicacions tot aprofitant les infraestructures viàries del país, i que contribueix a complementar la connectivitat en zones on la inversió del sector privat arriba amb majors dificultats.

Durant la signatura del conveni, el conseller Jordi Ausàs ha manifestat que “aquest conveni contribuirà a potenciar les relacions entre Catalunya i Andorra, alhora que maximitzarà les possibilitats de negoci en l’àmbit dels serveis i les aplicacions de telecomunicacions”.

Mostrar formulari de contacte