Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament de Territori obre una convocatòria per al manteniment de camins municipals a les zones de muntanya

El Departament de Territori obre una convocatòria per al manteniment de camins municipals a les zones de muntanya

Les subvencions, amb un valor total de 6 milions d'euros, van destinades als consells comarcals pirinencs i al Conselh d'Aran, per a treballs que es facin fins al 31 d'octubre
Treballs d'asfaltat d'un camí al Pallars Jussà (Foto: ACN / arxiu)
09/01/2023 12:55

El Departament de Territori ha anunciat la posada en marxa de la convocatòria de subvencions, destinades als consells de les comarques de muntanya i al Conselh Generau d'Aran, per actuacions de millora i manteniment de camins municipals de la xarxa veïnal i rural al Pirineu. Es tracta de la convocatòria anticipada per al 2023, que finançarà accions executades entre l'1 de gener i el 31 d'octubre d’enguany i està dotada amb 6 milions d'euros.

D'aquesta manera, segons Territori, "es busca garantir l'equitat territorial i la millora de les condicions de vida dels veïns d'aquestes comarques, ajudant a fixar població i evitant el despoblament". Les polítiques de muntanya, que engloben diverses línies de subvencions, van sumar l'any passat prop de 9 milions d'euros, el triple de l'habitual. Pel que fa concretament a les partides de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural, es va passar de 2,5 milions a 6 milions d'euros i enguany el Departament mantindrà aquest l'esforç pressupostari.

Aquesta línia específica per a comarques de muntanya ve motiva pel fet que aquestes "es caracteritzen per tenir molts quilòmetres de vials municipals, amb uns costos de manteniment elevats per raons orogràfiques i climàtiques", exposen des de la conselleria. En aquest context, recorden, "fa anys que els consells comarcals i els ajuntaments cooperen en la gestió de la xarxa de camins municipals i, sovint, aquests deleguen part de les tasques a realitzar en els consells, que disposen de més mitjans tècnics i materials".

Per tot plegat, i a l'empara de la Llei d'Alta Muntanya, la Generalitat manté les línies de suport als ens locals en la seva tasca d'adequació de la xarxa de camins, alhora que ha potenciat el paper dels consells comarcals com a mancomunitat tècnica de serveis i ens de cooperació. En el cas de les subvencions per a la millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural de titularitat municipal, l'import màxim que es pot concedir a cada consell comarcal es determina en funció de la longitud de la seva xarxa pròpia.

Mostrar formulari de contacte