Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament de Treball implanta per primera vegada a l'Alt Pirineu el programa Noves Oportunitats

El Departament de Treball implanta per primera vegada a l'Alt Pirineu el programa Noves Oportunitats

El pla s'adreça a uns 50 joves pirinencs que han abandonat els estudis i tampoc no tenen feina. Es començarà amb l'assessorament a 15 nois i noies del Pallars Jussà
Presentació a l'Alt Pirineu del programa per a joves Noves Oportunitats (Foto: ACN)
07/11/2018 17:40

El Departament de Treball de la Generalitat implantarà per primera vegada el programa Noves Oportunitats a l'Alt Pirineu. Aquest pla té l'objectiu d'ajudar joves que han abandonat els estudis i es troben en una situació de vulnerabilitat.

Treball calcula que a les comarques pirinenques hi ha uns 50 joves en aquesta situació. La primera acció serà al Pallars Jussà, on es treballarà amb 15 persones. De fet, la seu del programa serà a Tremp i la gestió serà a càrrec de l'Associació Reintegra. Noves Oportunitats treballa en tres eixos: orientació per ajudar als joves a identificar els seus talents, formació i un seguiment personalitzat al llarg del programa.

Joan Santacana, director de Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, ha destacat a l'ACN la prospecció del mercat de treball que fa el programa i la sensibilització a les empreses per a la contractació futura d'aquests joves. Aquest programa ja es va estrenar l'any passat a les comarques de Ponent, on van assessorar uns 570 joves, dels quals 200 van acabar fent accions formatives.

Santacana ha dit que a tot arreu és important incidir en aquest sector de població però més al Pirineu, on hi ha poca població i els joves tenen menys oportunitats. L'objectiu final és que accedeixin al món laboral o bé retornin als estudis. Un aspecte que afavorirà que puguin participar en aquest programa és l'ajut a la mobilitat.

El programa és gestionat per una Unió Temporal d'Empreses formada per a 10 entitats socials i empreses d'inserció i formació de la demarcació de Lleida i està inclòs al pla Garantia Juvenil.

Mostrar formulari de contacte