El Departament d'Empresa amplia en 1,3 milions els ajuts directes al sector turístic de la Cerdanya i el Ripollès
La quantitat s'afegeix als 2,2 milions previstos inicialment per la conselleria per pal·liar les pèrdues del tancament perimetral. Un 67% dels beneficiaris són empreses d'allotjaments; i un 26%, establiments i activitats d'interès turístic
El Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat ha reforçat amb 1,3 milions d'euros els ajuts directes per a autònoms i empreses del sector turístic de la Cerdanya i el Ripollès. La línia de suport es va obrir el 14 de gener passat per pal·liar els efectes derivats del tancament perimetral d'aquestes comarques que va imposar el Govern mateix a través del Procicat, coordinat pels departaments de Salut i d'Interior.
Ara, l'Agència Catalana de Turisme (ACT) donarà cobertura a la totalitat dels 422 beneficiaris de la línia: 204 a la Cerdanya i 218 al Ripollès. La gran majoria ja han cobrat la subvenció i la resta ho farà la setmana vinent amb aquests diners addicionals. Pel que fa al sector de la restauració, el comerç i els serveis assimilats, hi ha 889 beneficiaris (477 de la Cerdanya i 411 del Ripollès) a qui aquesta setmana se'ls han ingressat els ajuts.
La línia destinada al sector turístic estava dotada inicialment amb 2.224.500 euros. Un 67% dels seus beneficiaris han estat empreses d'allotjament turístic i explotadores d'habitatge d'ús turístic; un 26%, establiments i activitats d'interès turístic; un 4% agències de viatge i un 3%, guies de turisme i guies de muntanya. Els ajuts consistien en una aportació de 10.000 euros pels titulars d'allojaments, 7.500 per a explotadors d'habitatges turístics, uns altres 7.500 per establiments i activitats, 1.500 euros per guies i uns altres 1.500 per agències de viatges.
Línia específica per a restauració, comerç i serveis assimilats
Pel que fa a la línia de restauració, comerç i serveis assimilats, dotada amb 1.961.500 euros, pretén ajudar a mantenir la competitivitat i la continuïtat dels negocis. Els ajuts són de 3.000 euros per la restauració, 1.500 pels comerços i 1.500 pels serveis assimilats. En aquest darrer grup s'inclouen tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d'estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili. Del total de beneficiaris d'aquesta línia, gairebé la meitat (un 47%) han estat del sector de la restauració, seguits del comerç (37%) i dels serveis (un 16%).
Reforç de 8,7 milions d’euros en ajuts a nivell català
D'altra banda, el DOGC també publica aquest divendres l'ampliació de 8,7 milions d'euros de la línia d'ajuts directes per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la COVID-19 a tot Catalunya. Aquest tràmit es va obrir el 26 de novembre de l'any passat i ja estava dotada inicialment amb 19 milions d'euros, als quals ara s'hi afegeix la nova quantitat.
Aquesta línia s'adreçava a guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d'establiments d'allotjament turístic, agències de viatge, empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic i establiments i activitats d'interès turístic.