Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Fàbrega demana que es cobreixi la plaça de metge forense a la Seu d'Urgell

Jordi Fàbrega demana que es cobreixi la plaça de metge forense a la Seu d'Urgell

El diputat de Junts per Catalunya afirma que el fet que el lloc de feina estigui desert des del 2007 és un greuge molt important en l'atenció sanitària i judicial al Pirineu
Jordi Fàbrega, diputat de Junts per Catalunya (Foto: Junts)
27/01/2023 18:35

El diputat Jordi Fàbrega, del grup parlamentari de Junts per Catalunya, demana que es cobreixi la plaça de metge forense a la Seu d’Urgell. Aquest lloc de feina està desert des del 2007 i el polític urgellenc afirma que aquest fet genera "un greuge molt important en l’atenció sanitària i judicial al Pirineu".

Fàbrega ha presentat una pregunta al Parlament de Catalunya en què sol·licita que se l'informi si està previst que la plaça a la capital de l'Alt Urgell s'inclogui dins del proper concurs de metges forenses. Una altra petició és que se li expliqui quin és el criteri tècnic pel qual aquest lloc de feina està desert des de fa tant de temps, amb el que això suposa per a la població de l'Alt Urgell, la Cerdanya lleidatana i el Solsonès.

Taula de Desburocratització de la Pagesia

En un altre ordre de coses, Junts s'ha mostrat satisfet per l'aprovació unànime de la seva moció perquè el Parlament de Catalunya insti el Govern a constituir i convocar, en el termini màxim de dos mesos, la Taula de Desburocratització de la Pagesia. La taula té tres objectius, “simplificar els tràmits, integrar millor els diferents agents públics i establir mesures efectives contra la bretxa digital”, segons ha explicat el diputat Salvador Vergés. La moció proposa la data del 30 de juny d’enguany per publicar un informe de valoració i conclusions d'aquesta taula, “perquè la iniciativa no quedi en paper mullat”.

Vergés ha recordat que "tothom es queixa dels tràmits, els controls i la paperassa cada cop més feixuga a la qual els sotmetem. O els ofeguen els costos o els papers o les dues coses alhora”. I ha afegit: “No és suficient digitalitzar tots aquests tràmits sinó que cal acompanyar adequadament tothom perquè no siguin víctimes de la bretxa digital”. El diputat ha alertat: “Especialment les persones grans. No ens podem permetre de cap manera perdre pagesia en el camí”.

Junts ha qualificat d’insuficient l’anunci per part d’Esquerra Republicana de crear un grup de treball de desburocratització dins de la ja existent Taula Agrària. A parer seu, es tracta d’una mesura insuficient perquè “si volem de veritat millorar el problema, cal atacar-lo específicament”. “I, sobretot, perquè els actors d’aquesta taula que avui proposem no són només els de la Taula Agrària”, ha recalcat el diputat.

Mostrar formulari de contacte