Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El director adjunt de l'Hospital de Cerdanya demana prudència davant l'augment de casos de COVID-19

El director adjunt de l'Hospital de Cerdanya demana prudència davant l'augment de casos de COVID-19

Xavier Conill assegura que aquesta segona onada de coronavirus no té un origen clar. L'equipament de Puigcerdà té quatre ingressats per la malaltia i continua restringint les visites dels acompanyants
Xavier Conill, director general adjunt de l'Hospital de Cerdanya (Foto: ACN)
23/09/2020 17:00

El director adjunt de l'Hospital de Cerdaya, Xavier Conill, ha demanat "ser prudents" davant l'augment de casos de COVID-19 registrat a la comarca en les darreres setmanes. Conill assegura que aquesta segona onada "no té un origen clar" i, per tant, ho ha desvinculat tant de la tornada a l'escola com de l'afluència de visitants i segons residents que hi ha hagut a la zona durant l'estiu. En aquest sentit, ha explicat que el nombre d'ingressos a l'equipament sanitari és inferior al de la primavera i que estan "preparats".

L'Hospital de Cerdanyat té actualment ingressades dues persones diagnosticades de COVID-19 i dues de sospitoses que estan aïllades. Des del centre mèdic es continuen restringint les visites als acompanyants, excepte si es tracta de menors o persones vulnerables.

Conill ha explicat que l'augment del percentatge del risc de rebrot fins a superar el llindar de 2.000 es deu a la detecció de casos de COVID-19 en el cribratge dut a terme recentment a Puigcerdà i al fet que la Cerdanya és una comarca amb poca població. A més, també ha volgut destacar el fet que la incidència del virus en aquesta zona va ser molt menor que en d'altres durant la primera onada de la pandèmia.

Mostrar formulari de contacte