Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El director d' 'El Coronel Macià' presentarà la pel.lícula a la Seu d'Urgell

El director d' 'El Coronel Macià' presentarà la pel.lícula a la Seu d'Urgell

Josep Maria Forn oferirà detalls sobre el film divendres a les 10 de la nit, als Cinemes Guiu ---- La cinta porta a la gran pantalla la vida de Francesc Macià
Cinema
22/05/2007 17:17

La pel•lícula ‘El coronel Macià’ comptarà amb una presentació especial a Cinemes Guiu. La primera projecció, aquest divendres a les 10 de la nit, comptarà amb el director mateix del film, Josep Maria Forn, que n'explicarà el rodatge i oferirà un col.loqui amb el públic.

‘El coronel Macià’ es va estrenar oficialment el passat 9 de febrer a Lleida i se centra en la vida de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya entre 1931 i 1932 i l'home que va proclamar la República Catalana. El repartiment del film està encapçalat per Albel Folk, que dóna vida a Francesc Macià; Marta Marco que interpreta Eugènia Lamarca; Molly Malcom que fa el paper d’Elisabet Joyce, i Fèlix Pons que encarna el personatge Maspons.

També hi trobem en el film l'urgellenc Roger Casamajor, Manel Barceló, Lluís Soler, Juli Fàbregas, Toni Albà, Hector Claramunt, això com les col•laboracions especials de Xabier Elorriaga, Fermí Reixach, Juan Luís Galiardo i Mario Gas.

Un dels eixos centrals del film és el personatge fictici d'Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa que arriba a Barcelona el novembre de 1905 i presencia l’assalt de 200 militars amb destrals a l’impremta del setmanari Cu-Cut i a la redacció del diari La Veu de Catalunya. Elisabeth presencia espantada els fets i la tempesta política que desencadenaran enfrontant l’exèrcit amb els partits catalanistes. Els militars de tot Espanya recolzen els oficials assaltants, tret d’un que hi planta cara: el Tinent Coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida, Francesc Macià i Llussà.

Per Josep Maria Forn “Macià és un dels catalans més importants del segle XX, i en canvi, és gairebé desconegut per les noves generacions”. “El coronel Macià, afirma Forn, és la crònica d’una presa de consciència, ja que Macià era un militar monàrquic que va esdevenir independentista. La peripècia vital de Macià, emmarcada entre 1905 i 1931, ens descobrirà una personalitat complexa, fascinant i plena de matisos”.

Josep Maria Forn ha manifestat també que “he respectat en tot moment la veracitat dels fets i el rigor històric, però m’he deixat seduir pel suau romanticisme de la irlandesa Elisabeth Joyce, i per la simpatia del periodista Maspons, personatges de ficció que enriqueixen la història”.

Mostrar formulari de contacte