Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El director de Túnel del Cadí, Albert Vilalta, està ferit de bala arran del segrest a Mauritània

El director de Túnel del Cadí, Albert Vilalta, està ferit de bala arran del segrest a Mauritània

30/12/2009 09:33

El director general de Túnel del Cadí, Albert Vilalta, està ferit de bala arran de l'acció en què va ser segrestat a Mauritània, juntament amb dos cooperants més de la Caravana Solidària, Alícia Gámez i Roque Pascual.

La informació l'ha confirmat aquest dimarts a la nit el Ministeri d'Exteriors espanyol. Aquest fet ha portat les institucions i ONG a reclamar que s'acceleri l'alliberament de Vilalta per raons humanitàries, ja que necessita atenció mèdica.

La notícia va transcendir quan l'agència France Press va publicar unes hores abans el testimoni d'un diplomàtic de Mali que afirmava que un dels cooperants tenia problemes de salut i requeria medicació. El govern estatal ha tingut "coneixement oportunament" de l'estat de salut de Vilalta, que actualment està sent atès de les ferides. L'executiu hi afegeix que continua fent les gestions diplomàtiques "oportunes" per assolir l'alliberament.

Sobre tot plegat, el conseller de l'Interior de la Generalitat Joan Saura, hi ha afegit aquest dimecres que, per les informacions de què disposa, les ferides que pateix Albert Vilalta no són greus. Tot i això, Saura es mostra preocupat per aquest fet i afirma que l'únic positiu del cas és que les negociacions s'estan fent amb discreció.

Mostrar formulari de contacte