Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP aprova el traçat de la variant d'Organyà

El DPTOP aprova el traçat de la variant d'Organyà

El projecte té un pressupost de 33,5 milions d'euros L'objectiu de la nova opció viària és millorar la mobilitat i alliberar de trànsit de pas el cas urbà
Organyà - Variant plànol
21/06/2010 11:13

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat els estudis que recullen el traçat de la futura variant de la C-14 al seu pas per Organyà, un cop ha completat el procés d’informació pública i tramitació ambiental. La variant, que discorre per l’est del municipi i té 3,4 quilòmetres de longitud, permetrà millorar la mobilitat i alliberar de trànsit de pas el casc urbà. Està pressupostada en 33,5 milions d'euros.

El projecte s’emmarca en les actuacions que el DPTOP té previst desenvolupar a la C-14 entre Ponts i Adrall amb l’objectiu de completar-ne el condicionament global. Actualment estan en fase final d’estudi d’al·legacions les variants de Ponts, Organyà i Oliana i en tramitació mediambiental el condicionament de la carretera al seu pas per Tresponts.

Millora de la mobilitat a Organyà

La via projectada a Organyà s’inicia sobre l’actual C-14, amb un primer tram de 850 metres que aprofita la carretera existent. A continuació, es preveu un enllaç (enllaç sud) format per una rotonda aixecada sobre el tronc de la carretera. Aquest enllaç donarà accés a un futur polígon i a la carretera actual.

Posteriorment, cal remarcar que es preveu la formació d’un viaducte de 855 metres de longitud per a creuar la zona de les Hortes, que se situarà per sota de la cota del nucli urbà per tal de minimitzar el possible impacte paisatgístic i sonor. Al tram final de la variant, es preveuen dos viaductes més: un de 120 metres sobre la zona de les Hortes i un altre de 140 metres sobre el riu Cabó.

La variant finalitza el seu recorregut amb un enllaç amb la C-14 al nord d’Organyà, que, com l’enllaç sud, està format per una rotonda aixecada sobre el tronc de la carretera.

La C-14, eix de comunicació

La C-14 és un dels eixos de comunicació de la xarxa bàsica de carreteres de Catalunya que connecta el Pirineu i la Costa Daurada; s’inicia a Salou i després de travessar el Camp de Tarragona arriba a Tàrrega, Artesa de Segre, Ponts, Oliana, Coll de Nargó i Organyà, i finalitza a Adrall, a prop de la Seu d’Urgell.

Al seu pas per la demarcació de Lleida, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha dut a terme en els últims anys diverses actuacions amb l’objectiu de millorar-ne el traçat. Així, cal destacar el condicionament de la carretera en el tram entre Oliana i Coll de Nargó, que va finalitzar el 2005.

Per tal de completar el condicionament de la C-14 al seu pas per les comarques lleidatanes i potenciar les comunicacions al Pirineu, la Generalitat ha previst un conjunt d’actuacions en el tram Ponts – Adrall que inclouen la millora del traçat de la carretera i la construcció de variants que permetin evitar el trànsit de pas per les poblacions que ara travessa.

Mostrar formulari de contacte