Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP dóna suport a un itinerari turístic per la zona dels Tres Ponts

El DPTOP dóna suport a un itinerari turístic per la zona dels Tres Ponts

La reforma de la C-14 permetrà recuperar el camí romànic i fer una visita als pontarrons L’embassament d’Oliana commemorarà l’any vinent el seu cinquantè aniversari

Tres Ponts - Fotografia antiga
Tres Ponts - Fotografia antiga
10/06/2008 13:47

La millora de la C-14 entre Organyà i el túnel de Montant de Tost permetrà habilitar un itinerari turístic a la zona dels Tres Ponts. Aquesta és una de les iniciatives que es van presentar dissabte en la cinquena Jornada sobre Intervenció en el Patrimoni celebrada a Organyà. La proposta compta amb el suport del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu dels impulsors del projecte és recuperar el camí romànic i oferir visites als pontarrons.

L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, explica que “s’ha estudiat a fons l’aprofitament de la carretera actual (que serà substituïda per un túnel) perquè sigui un indret d’atractiu per als visitants”. És per aquest motiu que la documentació es complementa amb “una explicació de la història medieval sobre com eren les xarxes de camins de l’època al pas per aquestes infraestructures”. Alhora, la intervenció inclouria alguna reforma a les infraestructures i l’habilitació de dos aparcaments, a més del soterrament de les línies elèctriques.
Dissabte també es va presentar a Organyà el projecte de recuperació de Sant Romà de Valldarques i les esglésies del seu entorn. Per Fiol, “ara cal tenir la interpretació del valor d’aquestes torres de defensa”.

Un altre tema que va posar-se sobre la taula va ser la commemoració del 50è aniversari de la construcció del pantà d’Oliana. Els municipis de l’embassament estan preparant una àmplia exposició que posarà de relleu les transformacions socials del territori al llarg d’aquests cinquanta anys. Segons manifesta Fiol, “cal aprofitar aquestes efemèrides per divulgar el territori i la història, i així afavorir el desenvolupament local”.

Mostrar formulari de contacte