Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP donarà subvencions per al manteniment de carreteres afectades per la neu

El DPTOP donarà subvencions per al manteniment de carreteres afectades per la neu

L'import dels ajuts ascendeix a 300.000 euros

10/07/2007 11:27

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns la convocatòria per a l'atorgament de subvencions a comarques i zones de muntanya per un import total de 300.000 euros. Aquests ajuts provinents del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) permetran finançar actuacions de manteniment i reparació de les carreteres municipals afectades per la neu, durant la temporada hivernal 2007-2008. El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el pròxim 31 de juliol.

Segons el DPTOP, a Catalunya hi ha diverses comarques i zones de muntanya en les quals, a conseqüència de les nevades anuals, es produeixen deterioraments i obstaculitzacions en les carreteres de comunicació que originen un fort encariment del seu manteniment.

Per aquest motiu, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert aquest dilluns una convocatòria per tal d'atorgar subvencions als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres de comunicació locals afectades en cas de nevada, per facilitar la circulació de vehicles i contribuir a la millora de la seguretat viària en aquests punts.

Així, podran sol·licitar aquests ajuts aquells municipis que com a conseqüència de les nevades, necessitin fer operacions de neteja i manteniment de les carreteres afectades. També podran sol·licitar els ajuts els consells comarcals que hagin assumit íntegrament la prestació d'aquest servei.

Cal recordar que, en els darrers quatre anys el DPTOP ha destinat 1,2 milions d'euros en ajudes per finançar actuacions de manteniment i reparació de les carreteres municipals afectades per la neu, durant la temporada hivernal.

Mostrar formulari de contacte