Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP inicia la millora dels heliports de Vilaller, la boca sud del túnel de Vielha i Boí-Taüll

El DPTOP inicia la millora dels heliports de Vilaller, la boca sud del túnel de Vielha i Boí-Taüll

11/08/2009 13:49

El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la primera fase de les obres de rehabilitació i millora de 3 heliports ubicats a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és garantir una correcta conservació de les infraestructures, en compliment del Pla d’Aeroports, Aeròdroms i Heliports de Catalunya aprovat pel Govern el passat mes de gener.

El passat mes de gener, el Govern va aprovar definitivament el Pla d’Aeroports, Aeròdroms i Heliports de Catalunya, amb l’objectiu d’incloure les directrius per a la potenciació, l’extensió i la consolidació d’una xarxa d’aeroports, aeròdroms i d’heliports al territori.

En aquest marc, es va acordar la remodelació de la xarxa d’heliports gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per tal de garantir una conservació adient de les instal·lacions, per augmentar-ne la seguretat i promoure, així, el seu ús.

Ara, el DPTOP, mitjançant l’empresa pública Aeroports Públics de Catalunya, ha iniciat els treballs previs per a la rehabilitació i millora de 5 heliports distribuïts a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, les Comarques gironines i les Comarques centrals. Les actuacions sumen un pressupost total de 128.000 euros. Es preveu que es completin durant aquesta tardor.

Catalunya compta actualment amb una flota d’uns 80 helicòpters distribuïts en 18 operadors, inclosos els institucionals, i 82 infraestructures heliportuàries.

Obres de millora a 3 heliports pirinencs

Les actuacions que es desenvoluparan durant aquest estiu es concentraran a tres punts. Un d'ells, a Vilaller. S'hi netejarà la plataforma, s’avaluarà l’estat del paviment i es procedirà a la seva reposició. També es col·locarà nova senyalització vertical i horitzontal, es renovarà l’abalisament de la pista, i es rehabilitarà l’edifici annex existent en aquestes instal·lacions, malmès pel pas del temps i les condicions climatològiques d’aquesta àrea. Les obres duraran prop d’un mes.

Pel que fa a la boca sud del Túnel de Vielha, l’actuació inclou la reposició del paviment malmès de la plataforma d’aquest heliport, així com l’actualització de la senyalització vertical i horitzontal, per tal d’adequar-lo a la normativa d’identificació vigent. Els treballs duraran prop de 2 setmanes.

Per últim, a l'heliport de Boí Taüll, les obres comprenen la neteja de la plataforma i de l’àrea de seguretat que l’envolta i la millora del paviment. També es renovarà la senyalització vertical i horitzontal. L’actuació es completarà amb el condicionament i renovació de la tanca perimetral que delimita l’heliport. Les obres s’allargaran durant unes 3 setmanes.

Mostrar formulari de contacte