Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP invertirà 8,3 MEUR en la millora de la carretera entre Sort i Esterri d'Àneu

El DPTOP invertirà 8,3 MEUR en la millora de la carretera entre Sort i Esterri d'Àneu

16/07/2008 13:26

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació de les obres de millora de la carretera C-13 en un tram de 30 quilòmetres entre Sort i Esterri d’Àneu, amb una inversió de 8,3 MEUR. La intervenció inclourà la millora del paviment, la vialitat de la carretera, així com  treballs d’integració urbana i també ambiental.

Pel que fa a la millora de la vialitat, es construirà una rotonda, de 35 metres de diàmetre exterior, a la sortida de Sort i d’accés a la carretera a Llessuí (LV-5223). Així mateix, s'arranjaran dos encreuaments al terme de Rialp: a la cruïlla d’accés a la carretera a Surp, a la sortida del nucli, i a la cruïlla d’accés a Port-Ainé. En aquests dos punts, es formarà un tercer carril central per als girs a l’esquerra per tal d’afavorir la seguretat viària.

La Integració ambiental i paisatgística contempla una àrea de lleure al pont de l’antiga carretera situat a un quilòmetre del nucli urbà de Rialp. Se substituiran les baranes actuals per unes noves baranes de fusta. D’altra banda, a prop de l’encreuament de la C-13 amb la via d’accés a Espot, es formarà un pas transversal per a llúdrigues mitjançant la construcció d’un calaix de formigó sota la carretera.

Altres intervencions seran de integració urbana, com ara la millora de les vorades de la travessera de Llavorsí. A la Guingueta d’Àneu, es formarà un passeig per a vianants. També es netejaran cunetes, passos salvacunetes i obres de drenatge transversal, es col·locaran noves barreres de seguretat, en els ponts se substituiran les actuals baranes i es renovarà la senyalització vertical i horitzontal.

Mostrar formulari de contacte