Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP licita el Pla director de l'aeròdrom de l'Alt Urgell

El DPTOP licita el Pla director de l'aeròdrom de l'Alt Urgell

El document ha de permetre la ‘reflexió’ sobre el futur del camp de vol El Govern vol que la infrastructura sigui ‘clau’ per a la dinamització econòmica i turística del Pirineu
Aeroport de la Seu
27/08/2009 11:30

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha licitat aquest dimecres el Pla director urbanístic i aeroportuari de l'aeròdrom de l’Alt Urgell, que ha de permetre la 'reflexió' sobre la seva remodelació global per construir un nou aeroport d'aviació comercial. Segons concreta el DPTOP, el Govern té com a objectiu “reobrir i potenciar l'aeròdrom de la Seu per tal de comptar amb una infraestructura 'clau' per la dinamització econòmica i turística del Pirineu i recuperar així unes instal•lacions tancades”.

El Pla ha de definir amb més precisió els possibles objectius i actuacions a desenvolupar a mitjà i llarg termini per a la remodelació del camp de vol. Així, el document definirà aspectes com la delimitació i ordenació de la zona de servei de l'aeroport, les servituds aeronàutiques i les limitacions que afectin als terrenys del seu entorn, i detallarà les condicions que s'hauran de respectar a partir del seu funcionament. També inclourà estudis geològics i topogràfics dels terrenys de l'entorn, així com estudis econòmics i ambientals que analitzin l'impacte de la futura infraestructura sobre el territori i identifiqui les oportunitats de desenvolupament que poden derivar-se de la seva execució.

Per últim, el document també inclou un Pla d'avaluació de la mobilitat generada, on s'analitzaran les comunicacions terrestres necessàries per assegurar un accés adequat a la infraestructura i la seva interconnectivitat amb la resta del territori.

Paral•lelament a la redacció d'aquest Pla Director es redactarà l'informe de Sostenibilitat Ambiental corresponent, per tal que es mantingui una total coherència entre ambdós documents.

L'objectiu d'aquests nous plans directors urbanístics i aeroportuaris, que preveu la Llei d'aeroports i heliports aprovada pel Parlament el passat mes de juliol, és simplificar el procés d'implementació dels aeroports i aeròdroms de manera que es puguin fer de forma més àgil i eficient, sense que això comporti cap pèrdua de qualitat ni de garantia de la seva adequació a les exigències urbanístiques i aeroportuàries.

Aquest mateix mes d'agost, el Govern ha licitat les obres que permetran condicionar les instal•lacions de l'aeròdrom per poder-lo reobrir i recuperar així les funcions per les quals va ser dissenyat inicialment.

Mostrar formulari de contacte