Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP licita les obres de dos nous accessos de la C-1412b a Isona i Conques

El DPTOP licita les obres de dos nous accessos de la C-1412b a Isona i Conques

17/07/2008 14:00

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació de les obres per tal de construir dos nous accessos des de la variant de la C-1412b fins a Isona i Conques. Els treballs permetran millorar l’accessibilitat a aquests dos nuclis del terme d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) i consistiran principalment en la formació de dos vials des de la variant cap a cadascun d’aquests nuclis i de dues rotondes. Es preveu que les obres, amb una inversió prevista de 3,7 MEUR, comencin a finals d’aquest any, i tinguin un termini d’execució de 12 mesos.

Connexions més directes a Isona i Conques

La variant de la C-1412b de Biscarri i Figuerola d’Orcau compta amb els accessos d’Isona nord-est –que també serveix per a connectar amb l’L-511 i l’LV-5113–, Figuerola d’Orcau i Orcau. Els conductors que volen dirigir-se a l’oest d’Isona han d’utilitzar l’accés d’Isona nord-est i circular per l’interior del nucli i els que volen entrar al nucli de Conques o accedir a la variant des de Conques, ho han de fer per l’accés de Figuerola d’Orcau o d’Isona nord-est i per les travesseres corresponents a l’antiga carretera.

Per tal de facilitar unes connexions més directes des de i cap a cadascun d’aquests dos nuclis de població, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha previst la construcció de dos nous accessos a Isona i Conques (Isona i Conca Dellà) des de la variant.

Ara, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica l’ inici de la licitació de les obres per portar a terme aquesta actuació de millora, per un import de 3,7 MEUR. Es preveu que els treballs s’adjudiquin el proper setembre, amb l’objectiu que puguin començar abans de finals d’any, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Els nous accessos

Les obres que ara es liciten consisteixen en la construcció de dos vials d’accés des de la variant de la C-1412b, a una distància de prop de 3 quilòmetres l’un de l’altre. El nou vial d’accés a Isona tindrà una longitud de 630 metres i el de Conques, 650 metres. Aquests vials tindran una amplada de 8 metres, amb dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres.

Els dos encreuaments de la variant amb els nous vials consistiran en una intersecció en forma de T que comptarà amb un tercer carril central per als girs a l’esquerra. La connexió dels vials amb els nuclis d’Isona i Conques; en concret, amb la carretera antiga, es canalitzarà mitjançant una rotonda, en ambdós casos. Aquests giratoris tindran un diàmetre exterior de 36 metres, amb una calçada anular de 8 metres i vorals de 0,5 metres.

Les obres inclouran la construcció d’un pas sota el tronc de la variant, a l’accés a Conques, per tal de donar continuïtat al camí del Sot i millorar la seguretat viària en aquest punt. El pas inferior tindrà una longitud de 24 metres.

Aquesta actuació es complementarà amb la implantació dels elements de drenatge, la senyalització vertical i horitzontal, i la col·locació de barreres de seguretat.

Mostrar formulari de contacte