Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP licita les obres de millora de la C-28 entre Salardú i Baqueira per un valor de 4,8 MEUR

El DPTOP licita les obres de millora de la C-28 entre Salardú i Baqueira per un valor de 4,8 MEUR

09/12/2009 17:38

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres per a millorar el traçat de la C-28 entre Salardú i Baqueira (Naut Aran) per un valor de 4,8 MEUR. Es preveu que els treballs comencin el tercer trimestre de 2010 i tinguin un termini de 10 mesos. L’obra permetrà eixamplar la carretera i renovar el paviment al llarg d’un tram de quatre quilòmetres. El projecte s’emmarca en el conjunt d’actuacions que el DPTOP està desenvolupant per a potenciar les comunicacions a l’Alt Pirineu i Aran.

Comunicacions Pallars Sobirà - la Val d’Aran

La carretera C-28 forma un eix de comunicació bàsic entre Vielha (Val d’Aran) i Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) passant pel port de la Bonaigua. Per aquest motiu, el DPTOP està desenvolupant en els últims anys un conjunt d’actuacions de millora en aquesta via. En aquest sentit, cal remarcar la variant d’Esterri i València d’Àneu i el condicionament de diferents trams fins al refugi de la mare de Déu de les Ares, amb una inversió superior als 40 MEUR, que van finalitzar l’any passat.

Respecte del tram corresponent a la Val d’Aran, el DPTOP ha dut a terme en anys anteriors obres de millora entre Garós i Salardú, així com a la travessera de Salardú. Actualment, té prevista la millora entre Salardú i el cap del Port de la Bonaigua. Així, el DPTOP ha iniciat ara la licitació de les obres del tram entre Salardú i Baqueira (Naut Aran), per un valor de 4,8 MEUR.

Es vol adjudicar aquests treballs durant el primer trimestre de l’any vinent i iniciar-los durant el tercer trimestre de 2010. El termini d’execució de les obres és de 10 mesos. Paral·lelament, cal indicar que el DPTOP té en redacció el projecte del condicionament entre el revolt de Tonyon i el cap del Port.

Millora de traçat de la C-28


Les obres que ara es liciten tenen com a objectiu millorar les condicions per a la circulació en el tram de quatre quilòmetres de la C-28 entre el nucli de Salardú i Baqueira i inclouran com a principals actuacions l’eixamplament de la carretera, la renovació del paviment i la suavització de revolts.

En concret, les tasques que es faran preveuen la formació d’un voral de 2 metres d’amplada, per tal de facilitar l’aturada dels vehicles, per exemple, en cas de nevades.També se suavitzaran els revolts per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció i, alhora, es farà una intervenció de millora de la intersecció actual per a l'accés a Tredós; així, es construirà un tercer carril central per als girs a l’esquerra.

Una altra tasca prevista és la formació d’un recinte per tal d'emmagatzemar fundents (sal) a l'entorn de Baqueira. El DPTOP també renovarà el paviment de la carretera i prèviament a l’estesa de la nova capa d’asfalt, aplicarà un tractament específic en els punts que presentin un major desgast. Per últim, s'adaptarà la xarxa de drenatge; es construirà murs de formigó i una escullera; es faran les marques viàries de senyalització horitzontal i vertical i es col.locarà una barrera de seguretat. Com a mesures d’integració ambiental, s'ha previst l’estesa i tractament de terra vegetal, hidrosembra i plantacions arbustives i d’arbres.

Mostrar formulari de contacte