Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP obre ajuts per a àrees de muntanya per valor de 9,9 MEUR

El DPTOP obre ajuts per a àrees de muntanya per valor de 9,9 MEUR

Se'n beneficiaran l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran L'objectiu és impulsar la qualitat de vida i dinamitzar el territori
Un camí local del Pirineu
15/03/2010 11:17

El DOGC publica aquest dilluns les resolucions del conseller de PTOP, Joaquim Nadal, que obren les convocatòries d’ajuts per a la dinamització de comarques de muntanya (5,5 MEUR) i per a millores en camins de la xarxa veïnal i rural de les comarques de muntanya (3,1MEUR). En els propers dies s’obrirà també una altra línia d’ajuts adreçada a les millores de camins situats en zones considerades de muntanya (1,3 MEUR). Totes aquestes subvencions, que es convoquen anualment, tenen com a finalitat impulsar la qualitat de vida i els projectes de les àrees de muntanya.

Impulsar la dinamització territorial

La convocatòria d’ajuts per a accions de dinamització territorial a les comarques de muntanya té un pressupost de 5,5 MEUR i pretén promoure el desenvolupament econòmic i la millora de la qualitat de vida de la població de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran.

Amb aquesta fi, es podran acollir a les subvencions els consells comarcals, ajuntaments, entitats municipals descentralitzades o consorcis d’aquestes comarques. Les actuacions que es poden finançar mitjançant aquests ajuts són el condicionament d’equipaments lligats a l’economia productiva, de suport al sector turístic o de caràcter social; la millora integral de nuclis; l’ordenació i valorització del paisatge i medi natural, i la consolidació d’infraestructures d’electrificació rural presentades pels municipis o pels consells comarcals.

L’ajut no podrà superar el 80% del cost total del projecte i, per al seu atorgament, es tindran en compte criteris com el grau d’incidència territorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població en els petits nuclis rurals o la inclusió de mesures de correcció de l’impacte paisatgístic. Els ens interessats en optar a aquesta línia de subvenció poden presentar les seves sol·licituds durant un mes a partir de demà.

Millora de la xarxa de camins

Per altra banda, s’atorgaran 3,1 MEUR en subvencions per a impulsar actuacions a la xarxa veïnal i rural de camins de les comarques de muntanya, com ara la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic; l’adequació de senders, i el manteniment d’urgència d’aquests camins.

A aquests ajuts s’hi podran acollir els set consells comarcals de les comarques de muntanya (els tres restants s’articulen mitjançant convenis de cooperació amb el DPTOP), que executaran aquestes accions de millora sobre la xarxa de camins de titularitat municipal. Els consells comarcals disposaran d’un termini d’un mes per a presentar les seves sol·licituds, a comptar a partir de demà.

Aquesta convocatòria de subvencions es complementa amb una altra, dotada amb 1,3 MEUR i que s’obrirà en els propers dies, adreçada en aquest cas als consells comarcals per a efectuar actuacions en aquells municipis inclosos en alguna zona considerada de muntanya. Es tracta dels Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l’àrea de Prades-Montsant, així com 12 municipis individualment. Una vegada es publiqui al DOGC, els consells comarcals disposaran també d’un mes a partir de l’endemà per a presentar les sol·licituds.

Mostrar formulari de contacte