Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP obre la convocatòria d'ajuts per a la promoció del patrimoni cultural pirinenc

El DPTOP obre la convocatòria d'ajuts per a la promoció del patrimoni cultural pirinenc

23/04/2010 13:37

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest divendres la resolució del conseller de PTOP, Joaquim Nadal, per la qual s’obre la convocatòria de 2010 d’ajuts per impulsar la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local de l’Alt Pirineu i Aran. Els ajuts, amb un import total màxim de 150.000 euros, es vehicularan mitjançant l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

La convocatòria d’aquests ajuts respon a l’objectiu de l’IDAPA d’impulsar el desenvolupament dels diferents sectors d’activitat de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Així mateix, l’Institut treballa per tal de donar a conèixer els trets d’identitat d’aquestes zones de muntanya i impulsar polítiques de desenvolupament socioeconòmic.

La línia d’ajuts que s’obre avui, dotada amb un màxim de 150.000 euros, es destinarà a finançar activitats relacionades amb la gestió, protecció, promoció, recerca, formació i producció del patrimoni cultural i artístic de l’Alt Pirineu i Aran. Entre aquestes, es poden trobar esdeveniments culturals, activitats de recerca i activitats formatives no reglades.

Igualment, són susceptibles de rebre ajuts projectes de desenvolupament local, com ara la promoció dels productes agroalimentaris, l’artesania i l’edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic de l’Alt Pirineu i Aran o bé productes audiovisuals per divulgar el patrimoni natural i cultural d’aquestes comarques.

Poden optar a aquests ajuts els ens locals, les entitats jurídiques sense ànim de lucre, les fundacions i els consorcis de l’Alt Pirineu i Aran, que disposaran d’un mes a partir de demà per a presentar les seves sol·licituds al registre de l’IDAPA.

Mostrar formulari de contacte